MUĞLA’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini CHP’li Osman Gürün kazandı. Gayri resmi sonuçlara göre yeni ilçe Menteşe’nin başkanı olan Bahattin Gümüş ile Büyükşehir’in galibi Gürün sonucu, 'Kerimoğlu Zeybeği'yle kutladı.
Bu yıl ilk kez seçimlere 'Büyükşehir’ unvanıyla giren Muğla’da Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, evli ve iki çocuk babası olan Dr. Osman Gürün oldu. Muğla’nın yeni ilçesi olan Menteşe’nin CHP’li Belediye Başkanı da harita mühendisi, evli ve iki çocuk babası Bahattin Gümüş oldu. Yeni ilçenin ilk başkanı olan Gümüş, rakiplerine fark attı.
Seçimi partilerinin Menteşe İlçe Başkanlığı binasında televizyon ekranlarından takip eden iki başkan adayı, gayri resmi sonuçlara göre zaferi garantileyince, kesin sonuçların açıklanmasını beklemeden Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kutlama etkinliğine katılmak üzere buradan ayrıldı. 2 bin kişinin katıldığı etkinlikte “Kerimoğlu Zeybeği' oynayan Gürün ve Gümüş, büyük alkış aldı.
Kendisine destek verenlere teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün, “Tüm aday arkadaşlarımız ile birlikte seçim çalışmalarımız seviyeli bir şekilde geçti. Hepimiz yakışır bir şekilde projelerimizi anlattık. Kesinlikle bir birimizi üzecek beyanatlarda bulunmadık. Geçirmiş olduğumuz bu seçim sürecinde bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Demokrasi kuralları içinde bir seçim yaşadık” dedi.
Öte yandan resmi olmayan sonuçlara göre Köyceğiz ilçesinin 3 dönemdir belediye başkanı CHP’li Salih Erbay’ın seçimi 10 oy fark ile rakibi AK Parti’li Kamil Ceylan’a kaybettiği belirtildi. Dalaman’daki yarışta ise AK Parti’nin adayı Sülayman Camızcıoğlu’nun 8 oy ile rakibi CHP’li Muhammet Şasmaz’ı geride bıraktığı öğrenildi. Bu iki ilçede itirazlar olduğu, sayımın tekrar yapılacağı kaydedildi.

CA,Sİ (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)