MUĞLA Barosu, Fenerbahçe ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçına üzerinde 'Yüce Atatürk' yazılı tişörtlerle çıkan Fethiyespor’u disiplin kuruluna sevkeden Türkiye Futbol Federasyonu’na sert tepki gösterdi.
Bugün yazılı açıklama yapan Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan "Cumhuriyetinin temel niteliklerine yol gösteren Yüce Atatürk kavramı nedeniyle soruşturma açmak, hukuken ağır bir ihlaldir, suçtur. Kamu yöneticiliği bakımından ise haddini bilmezliktir" dedi. Gürkan açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Yüce Atatürk kavramının kullanılmasını zaman ve mekan ayırımı yapmaksızın, saygıyla karşılıyoruz. Fethiyespor’u duyarlığı ve ulusal değerlerimize bağlılığı nedeniyle kutluyoruz. Yüce Atatürk kavramının bu biçimde kullanılmış olmasına olumsuz anlam yükleyerek soruşturma açan Türkiye Futbol Federasyonu'nun ilgili organlarını şiddetle kınıyoruz. Bütün kamu tüzel kişileri ve kamu yöneticileri, Yüce Atatürk’e saygı göstermek ve bağlılıkla hareket etmekle görevlidirler. Bu ödev, kaynağı ve dayanağı Anayasa’dan gelen bir sorumluluktur. Soruşturma, Yüce Atatürk’e olan ulusal bağlılığa yöneltilmiş bir psikolojik savaş hamlesidir. İbretlik tehdittir. TFF yöneticilerini bu ayıbı derhal ortadan kaldırmaya çağırıyoruz. Ve de bu soruşturmaya yol açanlara karşı yasal yollara başvuracağımızı kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz."

YA(YC/AÖ)