SAMSUN Müftüsü Yrd.Doç.Dr. Hayrettin Öztürk, Türkiye’de ilk defa başlattıkları uygulama ile kentte yaşamını yitiren kişilerin ailelerine 'taziye kartı' gönderdiklerini söyledi.
Müftü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, 1 milyon 261 bin nüfuslu kentte ölen kişilerin ailelerine veya yakınlarına ulaşmak, acıları paylaşmak için yeni bir uygulama başlattıklarını söyledi. Türkiye’de ilk defa yapılan uygulama kapsamında geçen ay yaklaşık 30 bin 'taziye kartı' bastırıp 17 ilçe müftülüğüne gönderdiklerini belirten Yrd. Doç. Dr. Öztürk, "Kentimizde bir vatandaşımız hayatını kaybettiğinde bölgedeki imamımız hemen ilçe müftülüğüne haber veriyor. Üzerinde benim ve ilçe müftümüzün ismi ile imzasının yer aldığı taziye kartı vefat eden kişinin ailesine, yakınlarına gönderiliyor. Biz vatandaşlarımızın acılarını paylaşmak için cenaze törenlerine katılıyoruz. Ama tamamına gitme şansımız yok. Biz de müftülük olarak kardeşlerimizin acısını paylaşalım istiyoruz. Bu uygulamayı başlattık. Belki bizimle daha sonra geri dönüş yapacaklar. Bu kart bize ailelerle iletişim kurduracak" dedi.
Yrd. Doç. Dr. Öztürk, 'Taziye Kartı’nın üzerinde, "Her nefis ölümü tadacaktır. Hükmü ilahisinin tabii bir tecellisi olarak fani alemden beka yolculuğuna çıkan değerli … vefatından duyduğumuz elemi paylaşır, sizlere ve tüm yakınlarına sabr-ı cemil niyazıyla, bilvesile selam, saflı ve muhabbetlerimizi arz ederiz" ifadesinin yer aldığını belirtti.

YK(MS/BT) (FOTOĞRAFLI)