ŞANLIURFA Müftüsü İhsan Açık, Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden ocağında meydana gelen patlamada yaralanan ve ambulansta "Çizmemi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin" diyen maden işçisi Murat Yalçın'ı bir ay sonra umreye göndereceklerini söyledi.
Müftü İhsan Açık, 284 işçinin öldüğü bildirilen Soma'daki maden ocağında meydana gelen patlamada yaralanan ve bindirildiği ambulansta "Çizmemi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin" diyerek kamuoyunun dikkatini çeken maden işçisi Murat Yalçın'ı umreye götürmek için Soma İlçe Müftülüğü ile irtibata geçtiklerini söyledi. Müftü Açık, Soma Müftülüğü' aracılığıyla Yalçın'a ulaştıklarını belirtti. Murat Yalçın'ın umre davetini duyunca çok sevindiğini söyleyen Müftü İhsan Açık, şöyle konuştu:
"Soma'da meydana gelen faciada hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Soma'da olan olaylar nedeniyle tüm ülke olarak çok üzülüyoruz. Kurtulan kardeşlerimizin fedakarlıkları ve sözleri bizleri çok etkiliyor. Ambulansa bindirildiği sırada 'çizmemi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin' diyen maden işçisi Murat Yalçın'ın sözleri bizleri çok etkiledi. Olanları izledikten sonra Soma Müftülüğü ile irtibata geçtim ve Yalçın'ın numarasını bulduk. Yalçın'a, 'uygun bulursan seni Şanlıurfalı kardeşlerimizle birlikte umreye götürelim' dedik. Çok sevindi ve çok mutlu oldu. Davetimizi kabul etmesi de bizleri çok sevindirdi. Murat Yalçın'ın bugün kaydını yapacağız ve 14- 15 Haziran tarihlerinde Şanlıurfa kafilesiyle umreye gidecek."
"ONLAR BİZİM ŞEHİTLERİMİZ"
Hayatını kaybeden maden işçilerinin İslam alimlerinin aktardıklarına göre çalışırken öldükleri için şehit hükmünde sayıldıklarını ifade eden İhsan Açık, "O insanlar yerin altında hayatlarını büyük riske sokarak çalışıyor. Amaçları insanlara iyi bir şekilde enerji sağlamak. Bunun için çabalıyorlar. Bu amaçla hayatlarını kaybettiler. Çalışırken hayatlarını kaybetmiş olmaları tabi ki; şehit hükmündedir. Bunu biz söylemiyoruz. Bunu İslam alimleri söylüyor. Biz onları şehit olarak kabul ediyoruz. Onlar bizim şehitlerimiz. Diğer kardeşlerimiz de bizim gazilerimiz" diye konuştu.

ÖŞ(HK/AAA) (FOTOĞRAFLI)