ERZURUM Müftü Yardımcısı Abdurrahman Kotan, cemaatten Ramazan ayında camilere gelen çocuklara kırıcı olmaması tavsiyesinde bulundu.
Müftü Yardımcısı Abdurrahman Kotan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her yıl Ramazan ayında bir tema belirlediğini bu yılki temanın 'Hiç kimse, kimsesiz kalmasın' olduğunu söyledi. Vaazlarda yoksul, muhtaç ve yetimlere yardım edilmesi çağrısında bulunulduğunu anlatan Kotan, Ramazan ayının birlik beraberlik içinde geçmesi gerektiğini belirtti. Tüm camilerin temizlenerek Ramazan'a hazır hale getirildiğini ifade eden Kotan, hoparlörlerden çıkan sesin hiç kimseyi rahatsız etmeyecek derecede olmasına özen gösterdiklerini bildirdi.
Teravih ve diğer namazlarda kadınların ibadet edeceği uygun mekanlar oluşturulduğunu anımsatan Kotan, şöyle devam etti:
"Yaşı kaç olursa olsun çocuklarımızı camilerimize bekliyoruz. Camileri çocuklarımızla barıştırma, şenletme anlayışı içerisindeyiz. Elbetteki camiye beklerken bir kısım olumsuz hadiseler gelmemesi için ailelerine de gerekli tavsiye, telkinlerde bulunmaya çalışıyoruz. Cemaate de 'Çocuktur azgınlık yapabilir, oyun oynayabilir' bu konuda biraz daha duyarlı olmaları gerektiğini, onlara sert ve kırıcı olmamaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri söylüyoruz. Camiye gelen çocuklara karşı sevecen, hoş görülü olmaya davet ediyoruz. Ayrıca imamlarımızdan akşam ezanlarını vaktinde okunmasına özen göstermelerini istedik."

FOTOĞRAFLI