ÇANAKKALE'nin Biga İlçesi'nde Müftü Vekili Enver Durmaz (45), psikolojik rahatsızlığı bulunduğu ileri sürülen İ.U. (33) tarafından makamında çakı ile yanağından yaraladı. Durmaz'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Gözaltına alınan ve sakinleştirici iğne yapılan İ.U. ise bir süre kontrol altında tutulmak üzere hastaneye götürüldü.
Olay, bugün öğlende, Biga Müftülüğü'nde meydana geldi. Biga'nın Ramazanlar Köyü'nde yaşayan ve psikolojik sorunlarının bulunduğu belirtilen İ.U., iddiaya göre, Müftü Vekili Enver Durmaz'a Kuran-ı Kerim diplomasını kaybettiğini ve nasıl çıkarabileceğini sordu. İddiaya göre, Durmaz'ın prosedürü anlattığı sırada aniden öfkelenen İ.U., cebinde bulunan çakıyı çıkardı. İ.U., Müftü Vekili Durmaz'a saldırıp yanağından ve vücudunun 6 yerinden yaraladı. Bağırışmalar üzerine olaya girenler İ.U.'yu etkisiz hale getirip polisi çağırdı.
İhbar üzerine gelen acil yardım ekipleri Durmaz'ı ambulansla Biga Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan Durmaz'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Gözaltına alınan İ.U.'ya sakinleştirici iğne yapıldığı, bir süre kontrol altında tutulabilmesi Çanakkale Devlet Hastanesi'ne götürüldüğü belirtildi. İ.U.'nun yakınlarına iş aramaya ilçe merkezine gittiğini söylediği öğrenildi.
Olayla ilgili soruşmanın sürdüğü bildirildi.

ST(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)