“ÖZÜR DİLİYORUM, HAKLARINI HELAL ETSİNLER”
Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde, Tekke-i Atik Camii’nde akşam ezanını 5 dakika erken okuyarak ilçede oruç tutanların büyük bölümünün iftarını erken açmasına neden olan fahri müezzin Nurettin Tül, saatini yanlış ayarladığı için ezanı erken okuduğunu belirterek, “Tüm Mudanyalılardan özür diliyorum. Haklarını helal etsinler” dedi.
SAAT TAMİRCİLİĞİ YAPIYOR
Mudanya’da saat tamirciliği ve fahri müezzinlik yaptığını belirten Nurettin Tül, Tekke-i Atik Camii imamının kendisini dün arayarak akşam ezanını okumasını istediğini bildirerek, ”Saatimi değiştirmiştim. Yanlış ayar yaparak 5 dakika ileriye ayarlamışım. Bu nedenle yanlışlık oldu. Yanlış ayar yüzünden ezanı erken okudum” dedi.
Bunun bir kaza olduğunu ve isteyerek yapmadığını da ifade eden Tül, şöyle devam etti: “Vatandaşlarımızdan özür diliyor haklarını helal etsinler diyorum. Yapacak bir şey yok, kaza oldu. Bu konuda ilçe müftümüzün açıklamalarının olduğunu duydum. Müftümüz ne söylüyorsa doğrudur, Mudanya da en yetkili kişi olarak ilçe müftümüzdür ve bu konuda fetva verecek makam sahibi orasıdır. Bu tür istem dışı kazalar her zaman meydana gelebilir. Bunda yapacak bir şey yok. Bu tür kazalar herkesin başına gelebilir. Başka yerlerde de böyle olaylar gördük. Ama tabiki dikkatli olmak lazım.”

FOTOĞRAFLI