Latif SANSÜR/SELÇUK (İzmir), () - HIRİSTİYAN inanışına göre Meryemana'nın göğe yükselişi nedeniyle İzmir'in Selçuk İlçesi Şirince Mahallesi'ndeki Aziz Yuhanna (Saint Jean) Kilisesi'nde ayin düzenlendi.
Hıristiyan dünyasının Noel ve Paskalya'dan sonra üçüncü önemli bayramı kabul edilen Meryem Ana Yortusu nedeniyie Selçuk'un Şirince Mahallesi'ndeki Saint Jean (Aziz Yuhanna) Kilisesi'nde düzenlenen ayini Papaz Pater Kirillos yönetti. Mübadaleden sonra ilk kez burada gerçekleştirilen ayine İzmir'de yaşayan Rum asıllı vatandaşların yanı sıra Rusya ve Yunanistan'da yaşayan Ortodokslar da katıldı. Yaklaşık 50 kişilik topluluk, Meryem Ana'nın göğe yükselmesi nedeniyle düzenlenen ayinde dualar etti, ilahiler okudu. 15 Ağustos tarihinin aynı zamanda bağ bozumuna denk gelmesi sebebiyle bağlar, üzümler, incirler kutsandı. Kutsanan yiyecekler ayine katılanlara dağıtıldı.
Papaz Pater Kirillos ayin sonrasında yaptığı açıklamada, "Bugün burada Meryem Ana Yortusu'nu kutlamak için bulunuyoruz. Yaşadığımız sevinci anlatabilmemiz mümkün değil. Atalarımız bu bayramı panayırlarla kutluyorlardı. Temennimiz her sene Ortodoksların burada buluşarak bugünü en anlamlı şekilde kutlamasıdır. İnançlar insanları birleştirir. Onları ayırmaz. İnsanları benzer yapar. Hepimiz, tanrının çocuklarıyız. Burada kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Bu ayini düzenlememizde emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI