KASK takma ve güvenli sürüşün önemine dikkat çekmek için Manisa'da Valilik tarafından başlatılan 'Motosikletliler İçin Güvenli Sürüş' projesi kapsamında çeşitli illerden gelen 100 motosiklet tutkunu, şehir turu attı. Manisa Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğünün önderliğinde ve 19 kamu kurum ile kuruluş destek verdiği proje kapsamında iki gün sürecek etkinliğe İzmir, İstanbul ve Aydın'dan da 500 kadar motosikletlinin katılmasının beklendiği bildirildi.
'Motosikletliler İçin Güvenli Sürüş' projesinin startı İzmir-Manisa Karayolu üzerindeki Süreyya Piknik Alanı önünden verildi. 100 motosiklet tutkunu, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ve Manisa İl Jandarma Komutanlığı'nın motosikletli ekiplerin öncülüğünde, Mimar Sinan Bulvarı güzegrahını takip edip, Cumhuriyet Meydanı'na kadar sürüş keyfi yaşadı.
Motosikletlilerin geçişi sırasında, Mimar Sinan Bulvarı'nın İzmir-Manisa istikametindeki yol yarım saatliğine trafiğe kapatıldı. Çeşitli marka ve modellerdeki motosikletlerin konvoy eşliğinde geçişi Manisalılar tarafından ilgiyle izlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda gazetecilere motosikletleriyle günün anısına hatıra pozu veren motosikletliler, daha sonra teorik eğitim alacakları Celal Bayar Üniversitesi'nin Uncubozköy Kampüsü'ndeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ne hareket etti.
Projeyle ilgili bilgi veren Manisa Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Melih Karakaş, "Proje katılan motosiklet sürücülerinin tüm masrafları valiliğimiz ve 18 kamu kurum ile kuruluşlar tarafından karşılanmıştır. Ayrıca proje çerçevesinde motosiklet kullanan, ancak kaskı olmayan 200 kişiye kask dağıtacağız. Motosiklet sürücülerine güvenli sürüş konusunda pratik ve uygulamalı eğitim verilecek" diye konuştu.
PROJENİN ÇIKIŞ SEBEBİ MOTOSİKLET KAZASI
Karakaş, projenin çıkış sebebinin kendisinin karşılaştığı bir trafik kazası olduğunu da belirtip, "Projenin amacı, motosikletlilerin kaynaşması, motosikletlilerin trafikte fark edilmesini sağlamak. Çünkü trafikte motosikletler otomobiller tarafından fark edilmiyor ve umursanmıyor. Projenin çıkış sebebi de budur. Gözümün önünde bir motosiklet kazası oldu. Yaşanan bu olaydan sonra Valiliğimiz ile görüşüp, motosikletlilerin trafikte fark edilmesi, güvenli bir sürüş sağlanması konusunda proje geliştirmek istedim. Valimiz Abdurrahman Savaş'ın talimatlarıyla projeyi hayata geçirdik. Projenin başka bir amacıda motosiklet sürücülerine kask takma alışkanlığını sağlamak. Çünkü motosikletin karıştığı trafik kazalarında ölümlerin çoğu kask takmamaktan kaynaklanıyor. Proje sayesinde hem motosiklet kazalarının önüne geçmiş olacağız hem de kask takılmasını yaygınlaştıracağız" diye konuştu.
Etkinliğin iki gün boyunca süreceğini ve çeşitli illerden 500'e yakın motosikletlinin katılmasını beklediklerini de vurgulayan Karakaş, "İzmir, Aydın ve İstanbul'dan birçok motosiklet tutkunu projemize dahil olacak. Proje çerçevesinde motosiklet tutkunları İzmir-Manisa Karayolu üzerindeki Süreyya Piknik Alanın'nın karşısındaki Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait orman ürünleri satış alanında kamp yapacaklar. 2 gün boyunca motosiklet tutkunlarına güvenli sürüş konusunda teorik eğitimler verilecek. Kamp süresince akşamları ise çeşitli eğlenceler düzenlenecek. Böylece projemiz bir motosiklet festivaline dönüşmüş olacak" dedi.
Karakaş, projenin sürdürülebilirliğinin olduğuna da dikkati çekip, önümüzdeki haziran, temmuz ve ağustos aylarında da çeşitli ilçelerde etkinlik yapmayı hedeflediklerini söyledi.

İK (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)