MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, üzerinde aynı aileden 3 kişinin bulunduğu motosiklet, karayoluna çıkarken bir otomobilin altında kaldı. Metrelerce otomobilin altında motosikletle birlikte sürüklenen aileden karı-koca öldü. Kazada çiftin çocuğu ile otomobildeki 2 kişi yaralandı. Yerde herhangi bir fren izine rastlanmazken,ı, kazada ölen çiftin çocuğuyla birlikte Almanya'dan Türkiye'ye tatile geldiği öğrenildi.
Kaza, bugün saat 11.30 sıralarında, Datça- Marmaris Karayolu'nun 10'uncu kilometresinde meydana geldi. Marmaris'ten Datça yönüne giden Mehmet Haluk Özalgan'ın (65) yönetimindeki 06 BU 2554 plakalı otomobil ile Kızlan Mahallesi yol ayrımından karayoluna çıkan Fevzi Bolat (62) yönetimindeki 48 R 7495 plakalı motosiklet çarpıştı. Sürücü Bolat, eşi İsminaz Bolat (53) ve çocuğu Deniz Berdan Bolat (11), otomobilin altında kalan motosikletle birlikte yaklaşık 100 metre sürüklendi. Aracın altından kurtulan motosiklet, şarampole yuvarlandı. Başka bir noktadan şarampole uçan otomobil ise badem ağacına çarparak durdu.
Yola saçılan motosikletteki üç kişi ile otomobil sürücüsü Özalgan ve kardeşi Ali Haldun Özalgan (55) kanlar içinde kaldı. Hurdaya dönen otomobili ve yaralıları görenler kazayı, sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen acil yardım ekipleri motosiklet sürücüsü Fevzi Bolat'ın kaza yerinde öldüğünü belirledi. İlk müdahalesi yapılan 4 yaralı ambulanslarla Datça Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan müdahalelere rağmen İsminaz Bolat da öldü. Boynunda ve kalçasında kırık olduğu tespit edilen Deniz Berdan Bolat, özel bir hastaneye, otomobil sürücüsü ve kardeşi de Marmaris Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralılardan sadece küçük Deniz'in hayati tehlikesinin bulunduğu açıklandı.
ALMANYA'DAN TATİLE GELDİLER
Alkolsüz olduğu belirlenen otomobil sürücüsü Özalgan'ın sözlü ifadesinde, kazayı hatırlayamadığını söylediği öğrenildi. Polis kaza yerinde fren izine rastlanılmadığını, motosikletteki 3 kişinin kaskının bulunduğunu belirtti. Almanya'da yaşadığı öğrenilen Bolat ailesinin tatile geldiği Datça'da bir yakınlarını ziyaret ettikleri öğrenildi. Kaza yerinde yapılan inceleme sonrası motosiklet sürücüsü Fevzi Bolat'ın cesedi morga kaldırıldı. Hurdaya dönen araçlarda kaldırıldı. Polis, kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

FOTOĞRAF