ANKARA'nın Gölbaşı İlçesi'nde turizmin geliştirilmesi amacıyla belediye tarafından Mogan Gölü'ne indirilen 'Göktürk' adlı tekne, diğer il ve ilçelere de örnek oldu. Fırat Nehri üzerinde turizmi geliştirme projesi kapsamında bir tekne imal etmek isteyen Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Gölbaşı Belediyesi'ne ait tekneyi görmek için geldi.
Göktürk'ün imalatçı firması ile görüşen Siverek Kaymakam Hamza Erkal, Fırat'ta yüzdürmeyi planladıkları tekne için Gölbaşı Belediyesi'nin yaptırdığı tekneyi örnek alacaklarını söyledi. Kaymakam Erkal, Göktürk'ü inceleyip, Mogan Gölü üzerinde geziye de çıktı. Gölbaşı Belediyesi'ne ait olan tekneyi örnek alıp benzerini de Fırat Nehri üzerinde turizmi geliştirmek amacıyla yaptıracaklarını belirten Kaymakam Erkal, şunları söyledi:
"Gölbaşı Belediyesi'ne ait bu tekne örnek bir projedir. Gölbaşı'nı ziyaret edenlere Mogan'da gezme imkanı sunmuştur. Biz de Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) desteği ile Atatürk Barajı Havzası'nda bulunan Fırat Nehri üzerindeki 70-80 kilometrelik bir alanda turizmi geliştirmek amacıyla bir tekne imalat edeceğiz. İmal edeceğimiz tekne için örnek olarak Gölbaşı Belediyesi'ne ait olan tekneyi inceliyoruz."