ESKİŞEHİR'de modifiye tutkunu otomobil sürücüleri, şehitlikler önünde bir dakikalık saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. 'Modifiye Suç Değil yaşam Tarzı' diyen sürücüler oluşturdukları 300'e yakın araç konvoyu ile kent merkezinde tur attı.

Modiye tutkunları akşam saatlerinde Hava Şehitliği önünde toplandı. Otomobillerine Türk bayrakları asan sürücüler şehitleri anmak amacıyla böyle bir etkinliği düzenlediklerini belirtti. Modifiye tutkunlarından Gökhan Ayçin, "Modifiye tutkunları olarak bugün Türkiye genelinde şehitleri anma etkinliği düzenliyoruz. Etkinlik kapsamında Eskişehir'deki Hava Şehitliği ile Kanlıpınar Şehitliği'ni ziyaret edip birer dakikalık saygı duruşunda bulunuyoruz" dedi.

Uğur Kumral ise modifiye tutkunlarına yetkililerin bir yer temin etmesini istedi. Kumral, "Modifiye kesinlikle suç değildir, bir yaşam tarıdır. Bu akşam şehitlerimizi anmak için toplandık. Bu etkinlikle üzerimizdeki kötü izlenimleri de atmak istedik. Biz yetkililerden çare bekliyoruz. Bize bir yer verebilirler. Bize yer göstersinler, orada toplanalım. Bu yer ücretli de olabilir. Biz bu işi seviyoruz. Modifiye tutkunları olarak kaynaşmak istiyoruz. Bize trafiğe kapalı bir alan verilirse kendi aramızda organizasyonumuzu, yarışları ve bütün modifiyeyi yaparız" diye konuştu.

Modifiye tutkunları Hava Şehitliği önünde bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra topluca İstiklal Marşı'nı okudu. Oluşturdukları araç konvoyu ile kent merkezinde tur atıp Eskişehir-Ankara karayolu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) karşısındaki Kanlıpınar Şehitliği'ne giden tutkunlar, burada da bir dakikalık saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuduktan sonra kent merkezine hareket ettiler.