İZMİRLİ modacı Birsen Yıldırım, sadece kendi köpeği 'Rack’a bakmakla kalmıyor, işyerinin çevresindeki sahipsiz hayvanlara da kol kanat geriyor.
Birsen Yıldırım, Çankaya semtindeki sahibi olduğu 'Simge Moda' adlı işyerinde sadece kendi köpeği 'Rack’a değil, sokaklarda yaşayan köpeklere de çalışanlarıyla birlikte sahip çıkıyor. Sahipsiz hayvanlara kol kanat geren yıldırım, onları besleyip bakımlarını yaptırıyor, sevgisini eksik etmiyor. Yemek saati yaklaşınca sahipsiz köpekler moda evinin önünde beklemeye başlıyor. Çevredeki çok sayıda köpek, karınlarını doyurduktan sonra buradan ayrılıp, çevredeki sokaklara dağılıyor.
'ONLARIN SEVGİSİ BANA GÜÇ VERİYOR'
Hayvan ve doğa sevgisini, küçük yaşlarda ailesinin aşıladığını dile getiren modacı Birsen Yıldırım, "Bazen sokaklarda, kendi cins köpeklerini gezdirirken ve beslerken, yanlarına gelen sokak köpeklerini kovalayanlara şahit oluyurum. Bu beni çok üzüyor. Sadece insanlar değil canlılar arasında da ayrım yapılmasına karşıyım. Çevredeki sahipsiz sokak köpeklerine kendi köpeğim gibi sahip çıktım. Kısırlaştırıp, bakımlarını da yaptırıyorum. Bazıları kapımın önünde kalıyor, ancak çevreden gelip, karını doyurup, suyunu içenler daha sonra geldikleri soklara geri dönüyor. Ben böyle mutluyum, onların sevgisi bana güç veriyor" dedi.