SİVAS'taki Cumhuriyet Üniversitesi'nde Tekstil Teknoloji ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri ders kapsamında yaptıkları gelinlik ve damat kıyafetini yeni evlenecek çifte hediye etme kararı aldı.
Cumhuriyet Üniversitesi'nin 17'nci Gençlik Şöleni bugün düzenlenen çeşitli etkinlikler ile başladı. Şenlikler kapsamında Sivas Meslek Yüksek Okulu Tekstil Teknoloji ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri giysi tasarım sergisi açtı. Serginin açılışını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz yaptı. Sergide en çok ilgiyi öğrencilerin yaptığı gelinlik ile damat kıyafeti çekti. Gelinliği yapan yüksekokul öğrencisi Buket Evcimen ile damatlığı yapan Ahmet Yalçın sergi sonrası gelinlik ve damatlığı yeni evlenecek ve ihtiyacı olan bir çifte hediye etme kararı aldı. Buket Evcimen, yunları söyledi:
"Gelinliği yapmam 1 ay sürdü. Açıkçası bu gelinliği satmayı düşünüyorduk. Ama ihtiyaç sahibi olanlar olduğunu duyduk. Bunun için hayırlı bir iş yapalım diye gelinliğimizi bedelsiz olarak verme kararı aldık." 
Damatlığı yapan Ahmet Yalçın ise, bunu 'Mezuniyet kıyafeti' olarak düşünerek 1 ay gibi bir zamanda yaptığını bildirirken, "Sivas'ta ihtiyacı olan kişiler olduğunu duyduk. Gelinliği bizim arkadaş verdi. Bende yaptığım bu damatlığı bağışlıyorum. Güle güle kullansınlar" diye konuştu.
Damatlık ve gelinliğin kimlere verileceği ise açıklanmadı.

HY(EA/İD) (FOTOĞRAFLI)