İZMİR'in Gaziemir İlçesi'nde, mobilya ve kot fabrikası olarak kullanılan binada elektrik tesisatındaki arızadan yangın çıktı. İtfaiyenin müdahalesiyle söndürülen yangında, depodaki sünger ve elyaflar zarar gördü.
Bugün saat 10.00 sıralarında Akçay Caddesi üzerinde bulunan üç katlı binadan alevler yükselmeye başladı. Alevlerin depo bölümündeki süngerlere sıçraması üzerine yangın büyüdü. Alt katında mobilya diğer katlarında ise kot üretimi yapılan fabrikanın çalışanlarının yangını söndürme çabaları yetersiz kaldı.
İTFAİYE SÖNDÜRDÜ
Fabrikaya gönderilen çok sayıda itfaiye ekibinin müdahalesiyle alevler, kısa sürede kontrol altına alındı. Bu sırada dumandan etkilenen 3 işçi de olay yerindeki ambulaslarla hastaneye kaldırıldı. İşçilerin durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Yangın sırasında, fabrikadaki işçilere de zehirlenme olasılığına karşı ayran dağıtıldı.
Soğutma çalışmalarının ardından yapılan incelemede, depodaki elyaf ve süngerlerin zarar gördüğü yangının, elektrik arızasından çıktığı belirlendi. Yangınla ilgili soruşturma sürüyor.