MAKİNE Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi 11. Olağan Genel Kurulu'nda tek liste halindeki seçimlerde 482 oy alan Ümit Büyükeşmeli başkan seçildi.

MMO Antalya Şubesi'nin 11. Olağan Genel Kurulu, oda binasında gerçekleştirildi. 'Çağdaş Mühendisler' adlı tek listede gerçekleştirilen seçimde 482 oy alan Ümit Büyükeşmeli, MMO Antalya Şubesi'nin başkanı oldu. Seçimde Büyükeşmeli ve Hüseyin Barut, birlikte oy kullandı. MMO Antalya Şubesi'nin Antalya Burdur Isparta ile Manavgat, Alanya, Bucak, Finike'de 2 bin 420 civarında üyesinin bulunduğunu ifade eden Büyükeşmeli, 20 yıldır yönetim kurulunda görev aldığını anlattı.

Torba Yasa ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin harita, plan, etüt ve projelerine parasal bedel karşılığı verdiği vize yetkisinin kaldırıldığını hatırlatan Büyükeşmeli, oda olarak da gaz sızdırmazlık, proje onay yetkisi azaltılması sonucu son bir yıldır gelirlerinde sıkıntı olduğunu belirtti. Çalışmaları kapsamında yetkilerinin kaldırılması konusundaki hataları ilgili kurumlara anlatacaklarını belirten Büyükeşmeli, odanın kentteki faaliyetleri arasında yer alan asansör ile turistik tesislerin periyodik kontrollerini sürdüreceklerini ifade etti. Büyükeşmeli, mesleki sorunlar, kent sorunları ve ülke sorunlarının çözüme kavuşması için çalışmalar yürüteceklerini dile getirdi.

Büyükeşmeli başkanlığındaki MMO Antalya Şubesi'nin yönetim kurulunda Ali Çengel, Buğra Barın, Murat Türkmenoğlu, Erdem Pak, Ergin Sarı, Emre Çakan yer aldı. Seçimlerde ayrıca genel kurul delegesi 23 üye belirlendi. (FOTOĞRAFLI)