Mehmet ÇINAR- Özgür ÖZTÜRK/ ANTALYA, () - CUMHURBAŞKANI adayı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya'daki mitingi öncesinde vatandaşlar buhar püskürtmeli vantilatörlerle serinletildi.
Ak Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan, seçim mitingleri kapsamında bugün Antalya'da Kepez Arena yanındaki mitingi için alan saat 15.00'den itibaren dolmaya başladı. Antalya'nın yanısıra Burdur, Isparta, Denizli, Afyonkarahisar, Karaman ve Konya illerinden de yapılan takviyelerle Başbakan Erdoğan'ın Antalya programı için 5 bin polis görev aldı. Alanda kuş uçurtulmazken, sağlık ve teknik ekipleri, erken saatlerde miting alanında konuşlandı.
Hava sıcaklığının 30 derece, nemin ise yüzde 54- 89 arasında değiştiği kentte Başbakan Erdoğan'ın Antalyalılara sesleneceği Seyhan Caddesi'nde sıcaklığın etkisini kırmak için su buharlı vantilatörler kuruldu. 5'er metre aralıklarla 230 su buharlı vantilatör ve kapalı alanda da 2 pervaneyle serinletilen alanda vatandaşlar, yanlarında getirdikleri şemsiye ve şapkalarla da aşırı sıcaktan korunmaya çalıştı.
Meteorolojiden dün yapılan uyarı üzerine Başbakan Erdoğan'ın Antalya mitinginin saati 16.00'dan 17.30'a alınmıştı. Başbakan Erdoğan, mitingin ardından valiliği ziyaret edecek, ardından da belediyenin Becah Park'taki iftarına katılacak.

FOTOĞRAFLI