Mısır’da El-Ezher Üniversitesi’ndeki bazı evraklarını almak için gittiği bir anda, gösterilerin ortasında kalan ve bu nedenle de olaylara karıştığı gerekçesiyle 82 gündür gözaltında tutulan Emre Gürbüz’ün babası Ali Gürbüz oğlunu ziyaret için bugün İstanbul’dan Kahire’ye gitti.
Hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda gazetecilere bir açıklama yapan Niğdeli  esnaf Ali Gürbüz, oğlunun El- Ezher’de okuduğunu Türkiye’deki okula kaydını yaptırabilmek için denkliği kabul edildiği için evrak almak üzere Kahire’ye gittiğini belirterek şunları söyledi:
“ Mısır’daki olaylar nedeniyle El-Ezher’de okuyan oğlum Türkiye’ye gelmişti. YÖK tarafından denkliği kabul edildiği için oğlum Türkiye’deki üniversiteye kaydını yaptırmak amacıyla evraklarını almak üzere Kahire’ye gitmişti. Üniversite’deki işini bitirip çıktıktan sonra iki kilometre ilerde bir otobüs durağında beklerken olayları karışanları kovalayan polis tarafından gözaltına alındı. Tam 82 gündür cezaevinde. Devletimiz ilgileniyor. Dışışleri Bakanımız Davutoğlu ile bizzet ben görüştüm. Mahkemeye çıkmasını bekliyoruz. İnşallah çıkacağı mahkeme tarafından serbest bırakılır.”
Emre Gürbüz hakkında Mısır Savcılığı tarafından kendisi ile birlikte 24 öğrenci için verilen mütalaada, "Ezher Şeyhliği binasına zarar verme, devlet büyüklerine hakaret etme, yol kesme, trafik akışını bozma ve kamu mallarına zarar verme" gibi suçlamalarının yöneltildiği belirtildi.
Gürbüz bu suçlamalar karşısında verdiği savunmasında, Ezher Üniversitesi'ne bazı evraklarını almak için gittiğini, bir anda gösterilerin ortasında kaldığını ve olaylarla hiçbir ilgisinin bulunmadığını bildirmişti.