İdris TİFTİKCİ / İstanbul, () Özgür-Der, Mısır'da general Sisi liderliğindeki darbenin yıldönümünde protesto gösterisi yaptı.
Fatih Saraçhane Parkı'nda toplanan eylemciler, "Rabia" işaretli bayraklar ile devrik cumhurbaşkanı Mursi'nin fotoğraflarını taşıdı. 'Mısır halkı yalnız değildir', 'İhvan'a selam, direnişe devam', 'Defol Sisi, seninleyiz Mursi' şeklinde slogan atan grup, 'Yaşasın Mısır İslami direnişimiz' yazılı pankart taşıdı.
Protesto gösterisinde konuşan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, “Tam 1 yıldır, Mısır, cuntacılar tarafından bütün Mısırlılar için cehenneme çevrilmiş durumda. Katliamlarla, işkencelerle, idam kararlarıyla hukuksuz iktidarlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Fakat cuntanın yaptığı darbe Mısır ile sınırlı bir olay değildir. Mısır'daki darbe, İslam coğrafyasının her yerinde İslami hareketlere karşı küresel sindirme, yıldırma, tasfiye çabasının sadece bir parçasıdır" dedi.
Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak da, 3 Temmuz'un İslam coğrafyası için hüzünlü bir gün olduğunu ifade ederek, “Bugün İslam dünyası için hüzünlü bir gün. Sadece Rabia'nın yıldönümü olduğu için değil, şu anda Kudüs'te çatışmalar devam ediyor. Bugün darbenin yıldönümüydü. Yaşadığımız zamana ve mekana şahitlik ediyoruz. Haksızlıklar karşısında susanlar dilsiz şeytanlardır. Hiçbir Müslüman dünyada olup biten şeyleri görmezden, duymazdan, bilmezden gelme hakkına sahip değildir" diye konuştu.
(FOTOĞRAFLI)