MISIR'da olaylara karıştığı iddiasıyla tutuklanan oğlu Emre Gürbüz’ü ziyaret etmek için giden baba Ali Gürbüz, Kahire’den İstanbul’a döndü.  Ali Gürbüz, Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin kendisiyle çok yakından ilgilendiğini belirterek, “ Maalesef Mısırlı yetkililer hala mahkeme günü vermiyorlar. Oğlum suçsuz yere yatıyor” dedi.
Bazı evraklarını almak için gittiği Mısır'da El-Ezher Üniversitesi'nde bir anda gösterilerin ortasında kalan ve bu nedenle de olaylara karıştığı gerekçesiyle 85 gündür gözaltında tutulan Emre Gürbüz'ün babası Ali Gürbüz oğlunu ziyaret etmek için üç gün önce İstanbul'dan Kahire'ye gitmişti. Bugün saat 16.30’da Mısır Havayolları’na ait bir uçakla Kahire’den İstanbul’a gelen Ali Gürbüz Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, oğlunun sağlığının iyi olduğunu ancak bir an önce mahkemeye çıkarak serbest bırakılmasını beklediği belirterek şöyle konuştu:
“ Kahire’de uçaktan indiğim andan itibaren Dışişleri Bakanlığı yetkilileri benimle ilgilendiler. Ertesi gün yani Salı günü Konsolosluk yetkilileri ve avukatla birlikte cezaevine giderek oğlumu ziyaret ettik. Oğlum Emre’nin sağlığı çok iyi, ancak bir an önce mahkemeye çıkmayı bekliyor. Mısırlı yetkililer bir türlü mahkeme günü tespit etmiyorlar. “
Ali Gürbüz, İstanbul’dan memleketi olan Niğde’ye gitti.