Görkem ÇANCI/ ALANYA(Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde, denizdeki misina ve plaj havlusuna dolanan caretta caretta cinsi kaplumbağa, tur teknesi çalışanları tarafından kurtarıldı.
Sabah saatlerinde 'Viking' adlı tur teknesiyle turistleri mavi tura çıkaran Alanya Kaptan ve Gemiciler Derneği Başkanı Turgay Meşe, Ulaş Mevkii açıklarında caretta caretta cinsi bir kaplumbağanın suda batıp çıktığını fark etti. Kaptan Meşe, tekneyi durdurup suya atladı. Denize atılan plaj havlusu ve misinaya dolanan kaplumbağayı gemi personeliyle birlikte uzun süren uğraşlar sonucu kurtaran Meşe, caretta carettayı denizin açıklarına çekerek serbest bıraktı.
Denize atılan malzemelerin canlılar için büyük tehlike oluşturduğunu belirten Turgay Meşe, “Kaplumbağayı görünce hiç düşünmeden suya atladım. Hayvan resmen ağlıyor ve kurtulmaya çalıştıkça suya batıyordu. Ben üzerine dolanan cisimleri çıkarmaya çalıştım, ancak tek başıma başarılı olamadım. Usta gemici olan İdris Dalgıç'la birlikte hayvanın dolandığı misina ve havluyu çıkardık. Hayvan o kadar hızlı uzaklaştı ki tutmak mümkün değildi" dedi.
Teknedeki yerli ve yabancı turistler kaplumbağanın kurtarılmasını kamera ve cep telefonlarıyla kaydetti.

GÇ(SU/AAA) (FOTOĞRAFLI)