İSTİKLAL Caddesi Mis Sokak'ta toplanan bir grup göstericiye polis tazyikli su, plastik mermi ve biber gazı ile müdahele etti. Sokağa giren TOMA'nın önüne geçen bir kadın eylemci ise polis aracına engel oldu.

Mis Sokak'ta ateş yakıp polise taş ve şişe atan gruba, güvenlik güçleri biber gazı, tazyikli su ve plastik mermi ile müdahale etti. Müdahale sonrasında eylemciler ara sokaklara dağılırken, bazı vatandaşlar yoğun gazdan etkilenerek çevre dükkanlara sığındı. Müdahale sırasında turist olduğu öğrenilen bir kişi ise astım krizi geçirdi. Turist, Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG) Acil Müdahale Ekibi tarafından olay yerine gelen ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Polis ekipleri, müdahalenin ardından geri çekildi. Bu sırada grup slogan atarak yeniden toplandı. Gruptan birkaç gösterici, Çevik Kuvvet amiriyle konuşarak, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi. Uzaklaştırılan eylemcilere polis tekrar plastik mermi ve tazyikli su ile müdahale etti.

KADIN EYLEMCİ TOMA'YI DURDURDU

Mis Sokak'a girerek gruba müdahale etmeye çalışan TOMA'nın önüne geçen bir kadın gösterici, polis aracının ilerlemesini durdurdu. Daha sonra kadının yanına gelen bir kişi de TOMA'nın önüne yattı. TOMA önünde polisle tartışan kadını çevredeki arkadaşları uzaklaştırdı. Çevik Kuvvet ekipleri grubu plastik mermi sıkarak dağıttı. O sırada, yüzünde gaz maskesi olmayan Çevik Kuvvet amiri de gazdan etkilendi. Grubun ara sokaklardaki bekleyişi sürüyor.

HK(İY) (FOTOĞRAFLI)