AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde toplanan 20 kişilik grup, İBDA-C lideri Salih Mirzabeyoğlu'nun serbest bırakılması için eylem yaptı. Basın açıklamasını okuyan grup Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için il binasına yürümek istedi. Ancak polis grubun yürümesine izin vermedi. Bunun üzerine grup olaysız dağıldı.
İslami Büyük Doğu Akıncıları Cephesi (İBDA-C) örgütü lideri olmakla suçlanıp ömür boyu hapse mahkum olan Salih Mirzabeyoğlu'nun serbest bırakılmasını isteyen 20 kişilik grup AK Parti'nin Sütlüce'deki İl Başkanlığı binasına yakın bir yerde toplandı. İçeride başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bulunduğu sırada toplanan Büyük Anadolu Gençliği İnisiyatifi ve Güldenizde Elifler Platformu adına okunan basın açıklamasında "Sayın Başbakan 21 hafta önce Salih Mirzabeyoğlu'nun özgürlüğü için verdiği sözü hala yerine getirmemiştir. Cezaevlerinde nice haksızlıkların yapıldığını nice masum insanlara zulmedildiğini sayın başbakanda kabul etmektedir. Peki zulmü kabul etmelerine rağmen tek başına iktidar olan AKP niçin bu zulmü ortadan kaldırmak için harekete geçmemektedir. Kendi evladını anayasadan bütün hukuk sistemlerini alt üstü ederek soruşturmadan kaçıran ve oğlunun ifade vermesine mani olan sayın başbakan 12 yıldır bu zulme niçin sessiz kalmıştır. Niçin 21 hafta önce verdiği sözü hala tutmamıştır" ifadelerine yer verildi.
Basın açıklaması okunduktan sonra Başbakan Erdoğan ile görüşmek istediklerini söyleyen grup üyeleri il başkanlığına yürümek istedi. Bir grup sivil polis grubun önünü keserek yürümelerine izin vermedi. Sloganlar atarak seslerini duyurmaya çalışan grup üyeleri polis ablukası altındaki yarım saatlik bekleyişlerinin ardından olaysız dağıldı.