HAKKARİ İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, geçen yıl kasım ayında otlattığı koyunlarının arkasından giderken, siste kaybolduktan 18 saat sonra Jandarma tarafından bulunan 7 yaşındaki Yüksekovalı minik Rumeysa'nın ailesini ziyaret etti. Kurmay Albay Özfidan, Rumeysa ve kardeşlerine Jandarma'nın kuruluşunun 175'inci kuruluş yıldönümü armağanı olarak çeşitli hediyeler verip, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özer ve Jandarma Genel Komutanı Servet Yörük'ün selamlarını iletti.
Hakkari'nin Yüksekova ilçesine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kısıklı Köyüne bağlı Pilbulan mezrasında ailesi ile birlikte yaşayan 7 yaşındaki Rümeysa Özdemir, 20 Kasım 2013 günü evinin yakınında koyunlarının yanında bulunurken, havanın sisli olmasından dolayı yolunu şaşırıp kayboldu. Rumeysa, Jandarma, Afad ekipleri ve köylülerin yardımıyla 18 saat süren bir aramaların ardından köyün 2 kilometre dışında bir dağın yamacında donmak üzereyken bulundu. Rümeysa'nın bulunmasından jandarmanın özel eğitimli köpeklerinin de büyük katkısı oldu.
Kurtularak sevdiklerine kavuşan Rumeysa Özdemir'i ve ailesini, bugün Hakkari İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Özfidan ziyaret etti. Özdemir ailesinin karşıladığı Kıdemli Albay, Özfidan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özer ve Jandarma Genel Komutanı Servet Yörük'ün selamlarını iletip, Jandarmanın kuruluşunun 175'inci kuruluş yıldönümü armağanı olarak çeşitli hediyeler verdi. Yüksekova Merkez ilçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Yiğit, Astsubay Çavuş Şaziye Yılmaz'ın da eşlik ettiği ziyarette, Kurmay Albay Özfidan, Rumeysa ve kadeşleri Pervin ve Oğuz'la yakından ilgilenip sohbet ettikten sonra beraberinde getirdiği oyuncak, giysi ve kışlık ayakkabıları kendi elleriyle çocuklara hediye etti.
Kıdemli Albay Özfidan, Genelkurmay ve Jandarma Genel Komutanlığı adına geldiklerini belirterek, "Komutanlarımızın selamlarını, sevgilerini getirdik. Rumeysa kızımız geçen yıl kasım ayında kaybolmuştu. Daha sonra Mehmetçiklerimizin, vatandaşların, Afad ekibinin elbirliğiyle arama çalışması sonucunda kızımızı 18 saat sonra bulduk. Ama bulana kadar büyük sıkıntı yaşadık. Hele anne ve babası çok sıkıntı yaşadı. Çok şükür bulduk. Ankara'dan komutanlarımız ve arkadaşlarımız selamlarını sevgilerini ilettiler. Onların adına geldik. Rumeysa'nın, kardeşlerini de iyi durumda gördük. Biz de mutlu olduk. İnşallah Rumeysa bir daha kaybolmaz. Bu ziyaretimizin bir diğer amacı biliyorsunuz Jandarmamızın 175'inci kuruluş yıldönümü. Bu kuruluş yıldönümünde yaptığımız ziyaretlerle vatandaşlarımızla iç içe oluyoruz. Onların sıkıntılarını dinliyoruz. Kuruluş yıldönümü armağanı olarak da Rumesya ve kardeşlerine çeşitli hediyeler verdik. Onlarda çok mutlu oldu" dedi.
Hayatında ilk kez oyuncak arabaya kavuşan Rumeysa'nın 4 yaşındaki erkek kardeşi Oğuz'un sevinci dikkat çekerken, baba Abdin Özdemir, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özfidan ve beraberindekilere askerlere teşekkür etti. Özdemir, "Allah razı olsun. Biz kardeşiz. Bizde ayrımcılık niyetimiz yok. Biz barış, huzur ve adalet istiyoruz. Hiç bir zaman kötülük istemiyoruz. Şu an kızım çok iyi. Çok şükür kızımı Allah bize sağ salim bağışladı. Bir gece sabaha kadar kalmıştı. Donmak üzereyken bulunmuştu. Kızımı bulan herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.