AYDIN’daki bir hastanede 6 aylık olarak dünyaya gelen Elif Naz bebek, solum yetmezliği nedeniyle sevk edildiği Denizli’deki bir özel hastanede 3.5 aylık tedavinin ardından sağlığına kavuştu.
Aydın’ın Sultanhisar ilçesine bağlı Malgaçemir Köyü’nde yaşayan 6 aylık hamile 28 yaşındaki Elvan Soyyer, geçen Kasım ayında, rahatsızlanınca eşi 34 yaşındaki Serkan Soyyer tarafından hastaneye kaldırıldı. Genç kadın Aydın’daki bir hastanede erken doğumla, 750 gram ağırlığında bir kız bebek dünyaya getirdi. Elif Naz adı verilen ve akciğerleri tam olarak gelişmediği için solum yetmezliği çeken bebek, acil olarak Denizli Özel Tekden Hastanesi’ne sevk edildi. Yoğun bakım ünitesine alınan Elif Naz’nın tedavi süreci Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları Uz. Dr. Ayşe Yiğit Keskin ve Uz. Dr. Murat İnan kontrolünde 3.5 ay sürdü. Tedaviyle sağlığına kavuşan Elif Naz bebek 2 kilo 330 gram ağırlığa ulaşınca, taburcu edildi.
Çiftçilik yaparak geçimlerini sağlayan Soyyer çifti, bebeklerinin taburcu edilmesine çok mutlu oldukları söyledi. Elvan Soyyer, “Bebeğimizi kaybetme korkusunu çok yaşadık. Bir gazetede erken doğan bir bebeğin sağlığına kavuştuğu haberi beni de ümitlendirdi. Elif Naz, hayata tutunmayı başardı, çok mutluyuz, dünyalar bizim oldu” diye konuştu.

FI (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)