MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, öldükten 4 gün sonra cesedi bulunan 47 yaşındaki Servet Göğen ile birlikte yaşadığı 32 yaşındaki Arzu Gemicioğlu’nun henüz nüfus cüzdanı bile olmayan kızları 3 yaşındaki Buse’ye devlet sahip çıktı. Duyma ve konuşma engelli küçük kıza nüfus cüzdanı çıkartılıp tedavisine devam edileceği bildirildi. Bu arada Göğen’in kalp krizi sonucu öldüğü belirlendi.
Bodrum İlçesi Kumbahçe Mahallesi Akçabük Sokak’taki bir evin bodrum katında Arzu Gemicioğlu ile yaşayan ve ilçede hamallık yaparak geçimini sağlayan Servet Göğen’in geçen salı günü cesedi bulundu. Evde yüzüstü durumda, cesedi çürümeye başladığı sırada bulunan Göğen’in üzerinde oynayan 3 yaşındaki Buse de polis tarafından evden çıkartıldı. Evde bulunan ve polislere eşinin markete gittiğini söyleyen Arzu Gemicioğlu ise gözaltına alındı. Cesedi Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılan Göğen’in, yapılan otopside kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği tespit edildi.
Bu arada Arzu Gemicioğlu, akli dengesinin yerinde olup olmadığıyla ilgili rapor alınması için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi.
NÜFUS CÜZDANI ÇIKARTILACAK
Devlet korumasına alınan 3 yaşındaki Buse için nüfus cüzdanı çıkartılacağını dile getiren Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, “Olayın ardından 3 yaşındaki kız çocuğu devlet korumasına alındı. Önce sağlık kontrolünden geçiriliyor. Duyma ve konuşma engelinin olduğunu tahmin ediyoruz. Bunlar, sağlık ekiplerinin tetkiklerinden sonra belli olacak. Bunun yanında kız çocuğunun nüfus cüzdanı yok. Önce bunu çıkaracağız ve ardından tedavi süreci devam edecek” dedi.