Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te 300 şoför, kent merkezinden Kilis, Kahramanmaraş ve ilçelere yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin kullandığı kırsal terminalin Büyükşehir Belediyesi'nin şehir dışına taşınmasına yönelik kararına tepki göstererek kontak kapattı.
İnönü Caddesi üzerinde 35 yıldan bu yana  hizmet veren halk arasında 'Kilis Garajı' olarak adlandırılan kırsal terminale, Büyükşehir Belediyesi tarafından kent içi trafiğini rahatlamak adına şehir dışına taşınması kararlaştırıldı. Yaklaşık 300 minibüsle Kilis, Kahramanmaraş ile ilçe ve güzergah üzerindeki köylere yolcu taşınan terminaldeki minibüs firması yetkililerine garajın taşınması için sabah saatlerinde tebligat gönderildi. Tebligatın gönderildiğini ancak kendilerine terminal olarak kullanacakları alan gösterilmediğini ileri süren minibüs sürücüleri duruma tepki göstererek kontak kapattı.
Belediye ekiplerinin yolcularını kent girişinde indirmelerini istediğini ileri süren şoförler karara tepki göstererek, "Bize araçlarımızı koyacak yeni bir yer göstermediler. Kilis'e gidip gelenler Kızılhisar, Kahramanmaraş ve ilçelere gidip gelenler ise İpekyolu'nda yolcu transferi yapılmasını söylediler. Bize sunulan bu uygulama çok mantıksız. Bize şehre yakın bir yer versinler burayı boşaltalım. Süre tanımadan ve yer gösterilmeden boşaltılmasını istemek insafsızlıktır" diye konuştu.
Minibüs şoförlerinin kontak kapatma eylemi sonrası yolcular ulaşımlarını sağlayamadıkları için mağdur olduklarını ifade ederek sorunun biran önce çözülmesini istedi. Belediye kararını protesto eden şoförler gün boyu yolcu taşımama kararı aldı.

FOTOĞRAFLI