SOM'da yaşanan ölümleri protesto eden Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencisi yaklaşık 40 kişi, İTÜ'de başlatılan 'işgal' eylemine destek vermek için üniversite kampüsü önünde toplandı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde okuyan yaklaşık 40 öğrenci, üniversitenin Beyoğlu Fındıklı'daki kampüsüne gelerek, Soma'da yaşanan ölümleri protesto etti. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) dün başlatılan 'işgal' eylemine destek verdiklerini belirten eylemci öğrenciler, kampüs girişinde "AKP'den hesabı gençlik soracak", "Maden işçisi onurumuzdur" şeklinde slogan attı.

"ARKADAŞLARIMIZA DESTEK İÇİN ÜNİVERSİTEMİZİ İŞGAL ETTİK"

Grup adına açıklama yapan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Maden Mühendisi Alperen Ural, "İTÜ'deki arkadaşlarımız bu katliamın karşısında bir direniş başlattı. İTÜ'den bir hoca da bu katliama arka çıktı. Karbonmonoksit gazından ölmek, güzel ölmektir dedi. Oradaki arkadaşlarımız, onların da istifasını isteyen bir metin hazırladılar. Biz de İTÜ'deki arkadaşlarımıza destek olmak için üniversitemizi işgal ettik. İTÜ'deki arkadaşlarımızın talepleri bizim de taleplerimizdir. Bu talepleri alana kadar işgallerimizi sürdüreceğiz. Saat 14.00'daki İTÜ'deki eyleme tüm halkımızı davet ediyoruz" dedi. Grubun üniversite önünde bekleyişi sürüyor.

HK(İY) (FOTOĞRAFLI)