Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - TÜRK Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanı Bünyamin Seçme, okul müdürleri atamasını protesto için düzenledikleri eylemde başından aşağı bir testi su dökerek, Milli Eğitim İl Müdürü Osman Nuri Gülay'ı düelloya davet etti.
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumları yöneticilerinin görevlendirilmesine ilişkin 10 Haziran 2014 günü yayımlanan yeni yönetmelik kapsamında okul yöneticilerini değerlendirme sürecinde, Antalya'da hükümete yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir- Sen haricinde, Eğitim- Sen, Eğitim- İş ve Türk Eğitim- Sen'e üye okul müdürlerinin hiçbiri okul müdürlüğü görevine atanamadı.
İlçe milli eğitim ve şube müdürlerinin, 60 puan üzerinden sıfır ya da çok az puan verdiği atanamayan müdürlerin 80'inin kayıtlı olduğu Türk Eğitim- Sen Antalya Şubesi, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü önüne, üzerinde 'Haram Paralardan Sonra Başarılı Müdürleri de Sıfırladınız, Kına Yakın' yazılı siyah çelenk bırakmak istedi.
SİYAH ÇELENK İÇERİ ALINMADI
Türk Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanı Bünyamin Seçme ve yanındaki sendika yöneticilerinin Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesine girişi çevik kuvvet ve görevli polisler tarafından engellendi.
Milli Eğitim'in kapısına bırakılmak istenilen siyah çelengi engelleyen polis ile öğretmenler arasında gerginlik yaşandı. Polisin müdahalesiyle siyah çelenk bahçeye alınmadı.
'PKK'YA İZİN VAR BİZE YOK'
Türk Eğitim- Sen'li öğretmenler polisin müdahalesine tepki gösterdi. PKK'nın istediği yerde çadır kurduğu, Türk bayrağını indirdiği ve polisin buna müdahale edemediğini, ama burada öğretmenlerin kendi kurumuna demokratik hakları olan siyah çelenk bırakmak istemelerinin engellendiği belirtildi.
TESTİYLE DÜELLOYA DAVET
Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay aleyhine 'Gülay şaşırma, sabrımızı taşırma' sloganı ile Ak Parti aleyhine de sloganlar atıldı. Burada basın açıklaması yapan Türk Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanı Bünyamin Seçme, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki hukuksuzluklar ve yandaş atamaların sona erdirilmesini isteyerek bir testi suyu başından aşağı döktü, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'ı düelloya davet etti.
DARBE DÖNEMİNDE BÖYLESİ YAŞANMADI
İktidarın Milli Eğitim Bakanığı'nda kendi paralel yapısını oluşturduğunu belirten Bünyamin Seçme, okulların büyük kısmının iş bilmez, torpilli, yandaş müdürlere emanet edileceğini kaydetti.
Tek kriterin yandaşlık olduğunu belirten Seçme, "Bu yapılanlar darbe dönemlerini hatırlatmaktadır. Darbe dönemlerinde, 28 Şubat'ta dahi böyle kıyımlar yaşanmamıştı. Bu puanlamalarda ciddiyetsizlik had safhadaydı" dedi.

FOTOĞRAFLI