Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, beraberindeki İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ile Arnavutköy'deki Şehit Çavuş Selçuk Gürdal Yatılı Bölge Ortaokulu'nda karne dağıtım törenine katıldı. Avcı, öğrencilere içinde M3 çalar, bir günlük ve kalem bulunan çantalarda hediye dağıttı. Basın mensupları görüntü almak isterken, yaşanan itiş-kakıştan sıkılan bir öğrencinin sırasının yanında yüzünü dizlerine doğru kapatarak yere oturduğu görüldü.
Bunun üzerine çocuğun yanına gelen Bakan Avcı, öğrencinin elinden tutarak yerden kaldırdı ve sırasına oturttu. Basın mensuplarının görüntü almak için yeniden hareketlenmesi üzerine Bakan Avcı, korumalarına basın mensuplarından dışarı çıkmalarını istedi. Bunun üzerine basın mensupları sınıfı boşalttı. Bakan Nabi Avcı, öğrencilere hediye ve karnelerini dağıttıktan sonra açıklama yapmak üzere basın mensuplarını yeniden sınıfa davet etti. "İYİ NOTUMDAN ÇOK ZAYIF NOTUM OLDU"
Velilere çağrıda bulunan Avcı, "Bu karneler sadece birinci dönemle ilgili. Çocuklarımız hakkında bir kanaat edinmek üzere düzenlenmiş belgeler. Bunlar, çocuklarımızın nihai başarı belgeleri değil, her şey demek değil. İçinde iyi notlar, biraz daha düşük notlar, zayıf notlar var. Benim de çok zayıf notum oldu. Hatta iyi notumdan çok zayıf notum oldu. Dolayısıyla aileler, öğretmenlerimiz bu düşük notlar nedeniyel öğrencilerimizi üzmesinler. Onların tatillerini, rahat rahat geçirmelerini sağlasınlar. Bu tatilde de çocuklarımız dinlensinler, eğlensinler, sinemaya, tiyatroya gitsinler. Çok fazla da derslere boğulmasınlar. Velilerimizden rica ediyoruz; çocuklarımızı karneleri nedeniyle üzmesinler" diye konuştu. "MESLEKİ EĞİTİMİ GELİŞTİRME KONUSUNDA CİDDİ PROJELERİMİZ VAR"
Meslek liselerine dönüşen okullarda meslek dersi öğretmeni, uygulama odası gibi eksikliklerin olduğu yönündeki eleştiriler sorulunca Avcı, "Sadece meslek okullarımızda değil, başka okullarımızda da zaman zaman aksıyan sorunlar var. Meslek okullarımızla ilgili mesleki eğitimi geliştirme konusunda bakanlığımızın çok ciddi projeleri var. İnşallah mesleki eğitimin daha nitelikli hale gelmesi için çalışıyoruz" dedi. "MİLLİ EĞİTİM CAMİAMIZI YIPRATMAYALIM"
Bakan Avcı, son dönemlerde özelikle Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili doğru olamayan ve büyük ölçüde öğretmenlerin çalışma şevkini kıracak nitelikte haberlerin yapıldığını söyleyerek, "Medyadan bunu özellikle rica ediyorum. Milli Eğitim Bakanı'yla uğraşmak ayrı bir şeydir, Milli Eğitim Bakanlığı'yla uğraşmak ayrı bir şeydir. Çocuklarımızla, okullarımızla, Milli Eğitim Bakanlığı'yla aslı astarı olmayan haberler üzerinden bir yıpratma çabası içine giren bazı yayın organları var. Bunun en son örneği; bir gazetede KPSS'siz öğretmen atandığına dair haber yayınlandı. Sözünü ettiğim dezenformasyon çabalarının çok somut bir örneğidir. Milli Eğitim Bakanlığı'nda o sözü edilen tarihte KPSS'siz öğretmen ataması söz konusu değildi. Çünkü, atanan öğretmen 1994 yılında göreve atanmış, 3 yıl öğretmen olarak çalışmış Yalova'da ve Bingöl'de, yani asaleti tasdik edilmiş, sonra özel nedenlerle istifa edip, ayrılmış. 2012 yılında tekrar dönmek için müracaat etmiş. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre, bizim Öğretmen Atama ve Yerleştirme Yönetmeliğimize göre asaleti tasdik edilmiş olan bir memur veya öğretmen istifayla ayrılırsa, tekrar geri dönme şansı vardır. Bu arkadaşımızın göreve başladığı tarihte, 1994'te KPSS diye bir sınav yoktu. bu tür aslı astar olmayan şeylerle Milli Eğitim camiamızı yıpratmayalım" diye konuştu. "ÖĞRETMENLERİMİZ UYGULAMADAN MEMNUN"
Kaldırılan Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) da değinen Avcı, "SBS'yi kaldırdıktan sonra 6 temel dersten yazılılarla çocuklarımızın başarılarını değerlendiriyoruz. Bu sınavı da Kasım ayında yaptık, çok başarılı geçti. 6 oturum halinde yapıldı, 8 milyon kağıt okundu. Öğretmenlerimiz, bana gelen araştırma sonuçlarına göre, bu uygulamadan çok memnun. Dolayısıyla sürekli olumsuzluklar üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı'nı gündeme getirmek doğru değil. Bizim karnemizde de zayıflar olabilir, bakanlık olarak. Onları, ikinci sömestrda biz de düzeltiriz" dedi. EMNİYET KEMRİ UYARISI
Bakan Avcı, karnelerini gösteren öğrencilerle beraber poz verdikten sonra, aracına binerken yardımcılarına, "Kapıyı kapatma da arkadaşlar kemer taktığımızı görsünler" dedi.
Öte yandan karnelerini alan öğrenciler tatile girmiş olmanın heyacanını yaşarken, bazı öğrencilerin karnelerindeki zayıf notlardan dolayı üzgün olduğu görüldü.