Mesut MADAN/BURDUR, () - BURDUR'un Altınyayla İlçesi'nde, Ak Partili Belediye Başkanı Ahmet Serttaş ve bazı meclis üyeleri ile Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Sipahi'nin, yerel seçimlerde bazı memurların parti aleyhinde propaganda yaptıkları gerekçesiyle Burdur Milletvekili Bayram Özçelik'ten görevden alınmalarını istedikleri öne sürüldü.
CHP Burdur İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Döğer, Ak Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik'e hitaben yazılı bir dilekçe olduğu iddia edilen metni Facebook sayfasında yayımladı. Söz konusu metinde Altınyayla Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Sipahi, Altınyayla'nın Ak Partili Belediye Başkanı Ahmet Serttaş ve il genel meclisi üyeleri Cengiz Şener, İsmail Çelik, Yusuf Karademir ile Nail Akgül'ün imzalarıyla ilçede görevli bazı memurların görevden alınması isteniyor.
Milletvekili Özçelik'e yazılan dilekçede, "İlçede görevli bazı memurlar, Ak Parti karşıtı muhalif partilerle işbirliği yapıp vatandaşlara Ak Parti'ye oy vermemeleri yönünde her türlü söylem ve propagandayı yapmışlardır. Acilen bu kişilerin ilçemizden alınmasını arz ve talep ederiz" denildi.
Görevden alınmaları istenen memurlar arasında Altınyayla İlçe Tarım Müdürü Rafet Özeren, İlçe Nüfus Müdürü Harun Tartal, İlçe Müftüsü Yasin Yıldız ile öğretmen, hizmetli ve polis memurları bulunuyor. Bazı memurların isimlerinin yanında 'ivedi' yazılması dikkati çekiyor.
'MEMUR SİYASET YAPAMAZ'
Altınyayla Belediye Başkanı Ahmet Serttaş, konuyla ilgili olarak "O imza benim. Bu arkadaşlar seçim döneminde siyaset yaptılar. 657 sayılı kanuna tabi bir memur siyaset yapamaz" açıklamasında bulundu.
Altınyayla Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Sipahi ise konu hakkında görüşmek istemediğini belirtti.
'YAZILI SÜRGÜN TALEBİ'
Söz konusu metni Facebook sayfasından paylaşan CHP Burdur Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Döğer, "AKP Burdur Milletvekili Sayın Bayram Özçelik, Osmanlı'daki kazasker gibi çalışmakta olsa gerek. Atama ve sürgün işleri ile doğrudan ilgileniyor ki derdi olan AKP'liler, kendisine çekinmeden yazılı sürgün talebinde bulunuyorlar" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI