ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde o dönem BDP'de olan ve daha sonra HDP'ye geçen milletvekili Sebahat Tuncel'in tokat attığı Şırnak Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Murat Çetiner, İstanbul'a tayin oldu. Çetiner, Vali Hasan İpek'e veda ziyaretinde bulundu.
Silopi'de 21 Mart 2011 günü yürümek isteyen BDP'liler ile tartışan Şırnak Güvenlik Şube Müdürü Murat Çetiner'e, o dönem BDP İstanbul Milletvekili olan Sebahat Tuncel,  tokat atmıştı. Çetiner, Silopi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtığı davada Tuncel'den yasal faizi ile birlikte 36 bin 720 lira tazminat kazandı. 14 taksit halinde Tuncel'den tazminatı alacak olan Çetiner, aldığı ilk taksitle İstiklal İlkokulu'nda eğitim gören öğrencilere çeşitli hediyeler aldı ve zarflar içerisinde çocuklara para yardımında bulundu.
İPEK: İNŞALLAH MİLLETVEKİLLERİ TOKAT ATMAZ
Tayini İstanbul'a çıkan ve önümüzdeki hafta kentten ayrılacak olan Şırnak Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Murat Çetiner, ilk olarak Şırnak Valisi Hasan İpek'e makamında veda ziyaretinde bulundu. Vali İpek, Çetiner'in Şırnak'ta çok uzun süre, güzel hizmetler yaptığını belirterek şöyle dedi:
"Kendisinin de isteği ve talebiyle İstanbul'a tayini çıktı. İnşallah ordada güzel hizmetlerine devam eder. Şırnak'ta da herkes tarafından sevilen, takdir edilen ve güzel hizmetler yapan bir arkadaşımız. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum. İnşallah milletvekilleri tokat atmaz, o da tazminat almaz. İstanbul'da yeni görevi hayırlı uğurlu olsun."
'AYRILMANIN HÜZNÜ VAR'
Şırnak'tan ayrılacağı için hüzünlü olduğunu belirten Murat Çetiner ise duygularını şöyle dile getirdi:
"Ben geldiğim günden beri burada iki yıl görev yapmanın az olduğunu söylüyordum. Kendim fiilen iki yılı aşmak suretiyle dediğimi yapmış oldum. Sözümü yememiş oldum, onun mutluluğunu yaşıyorum. Fakat bir tarafta da Şırnak'tan ayrılmanın hüznü var. Başta bana çok büyük destek veren sayın valimize şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten çok büyük emekleri oldu. Yine giden valilerimiz, emniyet müdürlerimiz çok büyük destekte bulundular. Ben hep kendilerinden sevgi gördüm, destek gördüm. Bundan sonra onların ve Şırnaklıların İstanbul'da bir evi var. Ben bu duygularla Şırnak'a Allah'a ısmarladık diyorum. Aldığım tazminatla ilgili sözüm aynen devam ediyor. Tazminatı Şırnaklı öğrencilere harcayacağım."
Şırnak Valisi Hasan İpek, Çetiner'e başarı belgesi, Şırnak halısı ve Şırnak'ın simgesi olan Hz. Nuh'un gemisi maketini hediye etti.