BİZİ ORTADOĞU CENGAVERİNE DÖNÜŞTÜRMEYE ÇALIŞTI

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, CHP Parti Meclis Üyesi Zuhal Samlı ile birlikte Atatürk Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi ve Kilimli Halk Evi'nin Genel Maden İşçileri Sendikası'nda birlikte organize ettiği Türk kadınına seçme seçilme hakkının verilmesinin 79'uncu yılı nedeniyle düzenlenen panele katıldı. Panelden önce salondaki yaklaşık 500 kişi ayakta hep bir ağızdan 'Andımız'ı okudu.

Yaklaşık 2 saat süren panelde Tarhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Tarhan, "Nefretin organize haline ben 'hükümet' diyorum ama biyolojik halinin kim olduğunu siz biliyorsunuz. Nefretin biyolojik haline dönüşmüş artık birisi yönetiyor bizi. Asıl istediği bu ülkedeki kadınların hepsinin evlenip çoluk çocuğa karışması ve evde oturmasını istiyor. Kızların hepsi evlilik hayali kursunlar, erkeklerin hepsi ise emeklilik hayali kursunlar, hatta mümkünse hepsi evlenip en az 3-5 çocuğa karışsınlar, akşamları makul bir televizyonun karşısına geçip maklubeli ya da pilavlı sohbet programları izlesinler başka birşey istemiyor. Ayrı ayrı kaldırımlardan yürüsünler, ayrı merdivenlerden çıksınlar, o kadar herşeyi biliyor. Bu 'seyrek bıyıklı öfkeli şahsiyet' diyorum ben ona. Bu adam bağırıp duruyor, hakikaten çok bağırıyor. İzlerken beni rahatsız ediyor, 'herşeyi ben bilirim onu yıkarım, bunu yaparım' diyor. Gerçekten şunun farkında değil; Gençler böyle olduğu için onu sevmiyorlar. Bunun için seni sevmiyor bu insanlar, bu kadar dayatmacı olduğun için. Bu adam kendi hane içinde yarattığı bu tahribat yetmiyormuş gibi komşunun camına taş atan çocuklar gibi komşusunu da huzursuz ediyor, bütün komşularına düşman. Suriye'deki iç savaşa müdahil olmak istedi. Oraya bizi de karıştırmak istedi. Özgür Suriye Ordusu'nun yaptığı katliamlardan, orada tecavüze uğrayan kadınlardan hiç rahatsız olmayan bu adam bu ülkedeki karma eğitimden rahatsız oluyor. Bizi savaşa sürüklemeye çalıştı. Neredeyse 100 yıllık dış politikamızı 'Yurtta sulh cihanda sulh' politikasını değiştirdi. Bu adam bizi bir Ortadoğu cengaverine dönüştürmeye çalıştı. Kendisini öyle görüyordu. Ama kalpak giydi yakışmadı, ata bindi düştü. Çünkü at da kalpak da kime yakışacağını biliyordu. O saatten sonra milli hayvanımız 'at' diye düşünüyorum. Başbakan halkının yüzde 50'siyle şiddetli geçimsizlik yaşayabilir mi? Dehşet bu adam. Dehşetli her tarafa saldırıyor. Biz barışçı bir dünya isterken bu adam savaşa merak salmış görünüyor. Fakat bu coğrafyada savaş fikrinin ne tür sonuçlar yaratacağını Gezi olayları çok net gösterdi bize. Hava karardıktan sonra kadınların tecavüz korkusuyla sokağa çıkmaya korktuğu bir coğrafyada yaşıyoruz biz" dedi.

Paneli Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP İl Başkanı Halil Furat ve kalabalık partililer izledi.