Nilüfer KANDIRMIŞ-Osman URAS/BODRUM(Muğla), ()- MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne eşiyle birlikte tatille gelen İngiliz, 50 yaşındaki Amanda Henry, zayıflamak için midesine taktırdığı kelepçe nedeniyle ölümden döndü. Ambulansla hastaneye kaldırılan Henry'nin, ameliyatla midesinin bir kısmı alındı. Sağlığına kavuştuğu belirtilen Henry, birkaç gün kontrol altında tutuldutan sonra taburcu edilecek.
İngiltere'nin başkenti Londra'dan eşi ile birlikte tatile gelen Amanda Henry, zayıflamak için midesine taktırdığı kelepçe nedeniyle, rahatsızlandı. Henry, eşi tarafından ambulansla Universal Hospital Bodrum'a kaldırıldı. Mide kanaması geçirdiği belirlenen ve 2 gün yoğun bakımda kalan Henry, Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Arif Yavuz Aksoy tarafından ameliyata alındı. Tüp Mide ameliyatıyla midesinin bir bölümü alınan Henry'nin sağlık durumunu iyi olduğu açıklandı. Armanda Henry'nin hastaneye geldiğinde hayati tehlikesinin bulunduğunu belirten Dr. Aksoy, şöyle dedi:
"Amanda Henry, hastaneye geldiğinde düzgün beslenemediği ve yeterli sıvı tüketemediği için vücudundaki sıvı ve tuz dengesinde sorunlar vardı. Bu sorunların yanı sıra kelepçenin de mideye baskısı nedeniyle kan kusma durumu mevcuttu. Henry'nin hem midesini düzelttik hem de bundan sonra kilo almaması için gerekli tıbbi müdahalede bulunduk. Önceden katı gıda yiyemiyordu. Artık, katı gıda ile de beslenebilecek."
Amanda Henry'nin birkaç gün daha hastanede kontrol altında tutulup hafta içinde taburcu edileceği ifade edildi. Amanda Henry'nin 122 kiloya ulaştığı için yaklaşık 3 yıl önce zayıflamak amacıyla midesine kelepçe taktırdığı ve 80 kiloya düştüğü belirtildi. Kelepçe nedeniyle düzenli beslenemeyen Henry'nin, son 10 gündür kendini iyi hissetmediği kaydedildi.

FOTOĞRAFLI