MERSİN'in Tarsus İlçesi'ndeki cezaevinde infaz koruma memuru olan 51 yaşındaki İbrahim Eygi, ameliyatla midesi küçültülünce 10 ayda 230 kilodan 120 kiloya düştü. Yeniden doğduğunu söyleyen İbrahim Eygi, doktorlara teşekkür etti.
Tarsus C Tipi Kapalı Cezaevi'nde görev yapan evli ve 3 çocuk babası İbrahim Eygi, şeker hastalığına bağlı kilo artışıyla birlikte kalp ve tansiyon rahatsızlıklarıyla uykusuzluk, psikolojik ve cinsel sorunlar da yaşamaya başladı. Spor ve diyet yapmasına karşın ağırlığı 230 kiloya kadar ulaşan İbrahim Eygi, Adana'daki Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ne başvurdu. Genel Cerrahi Servisi'nde görevli Prof. Dr. Dr. Cem Kaan Parsak, fazla kilolarından kurtulamayan Eygi'nin midesini 10 ay önce 'gastrik by pass' ameliyatıyla küçülttüklerini belirtti.
'YENİDEN DOĞDUM'
Aynı operasyonda İbrahim Eygi'nin ince bağırsağının bir kısmını da midesine bağladıklarını anlatan Prof. Dr. Parsak, böylece kilo vermesini sağladıkları hastanın 120 kiloya kadar düştüğünü, kilo dışındaki rahatsızlıklarının da ortadan kalktığını kaydetti.
Ameliyatın ardından geçen sürede fazla kilolarını veren İbrahim Eygi ise yeniden doğduğunu belirterek doktorlara teşekkür etti. Saçlarını da boyatarak yeni bir yaşama başlayan Eygi, düzenli olarak spor yapıp, beslenmesine dikkat ettiğini söyledi.
'AMELİYAT SON ÇAREDİR'
Türkiye'de nüfusun neredeyse yarısının kilo sorunu yaşadığını vurgulayan Prof. Dr. Cem Kaan Parsak, bunlardan önemli bir kısmının 'sağlık için tehlikeli şişmanlık hastalığı' olarak tanımlanan 'morbid obezite' hastası olduğunu ifade etti. Kilo sorunu yaşayan kişilerin hemen ameliyat olup fazla kilolarından kurtulmak istediğine dikkat çeken Prof. Dr. Parsak, "Günümüzde şişmanlık ameliyatları çok sık yapılıyor. Özellikle 'tüp mide' ameliyatları yaygın. Bu operasyon sakıncalı. Öncelikle diyet ve spor yapılmalı, hekimlerin önerdiği yaşam tarzına uyulmalı ve tedaviler uygulanmalı. Bunlara rağmen başarılı olunmuyorsa, şişmanlık hayatı tehdit edecek duruma geldiyse, son çare olarak ameliyat düşünülmeli" diye konuştu.