FAIK KAPTAN/ISTANBUL,() Televizyonda yayınlanan ‘Yetenek Sizsiniz’ adlı programda yaptığı Mıchael Jackson taklidiyle büyük beğeni kazanan ve  Kırgızistan vatandaşı olan Nur Muhammed, ailesiyle birlikte geldiği Türkiye’ye girişinde vize sorunu çıkınca 3 gün Atatürk Havalimanı’nda bekledi.

Nur Muhammed ve ailesi bugün Dışişleri Bakanlığının talimatıyla giriş yaptı.
Yeni yürürlüğe giren yabancılar yasası kurbanı olduklarını söyleyen Nur Muhammed’in babası Erkin Nadirov, “ Biz Türkiye’den giderken Kırgızistan vatandaşlarına 3 ay vizesiz Türkiye’ye giriş hakkı veriliyordu. Geldiğimizde yasa değişmiş. Vize almamız gerekiyormuş. Bu durumla ilk karşılaştık. Ben Türkiye’de ticaret yaptığım için vize talebime olumlu cevap geldi. Türk Dışişleri Bakanlığı ve Ankara’daki Yabancılar Şubesi yetkilileri bize izin verdiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Yardımcı oldular. Vize cezası ile ilgili olarak üç burada kaldık. Cezamızı ödeyip vize aldık ve giriş yaptık” dedi.
Türkiye’ye girdikten sonra çok mutlu olan Nur Muhammed ise Türk yetkilileri teşekkür ederek Atatürk Havalimanı dış hatlar terminali geliş katında kısa bir Mıchael Jackson gösterisi yaptı ve izleyenlerin alkışını aldı.
Nur Muhammed daha sonra yanında annesi Nigar Nadyrov, babası Erkin Nadirov ve küçük kardeşi Nur İslam ile birlikte Atatürk Havalimanı’ndan ayrıldı.
FK(FOTOĞRAF)