MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ile MHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Rasim Acar, MYK üyesi Savaş Çolak, Bayrampaşa'da bulunan ALBA sanayi sitesini ziyaret etti. Yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Adan ve Acar daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. "TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ, BU KRİZE DE SEBEP OLDUĞU İÇİN SANIK SANDALYESİNE OTURTMA MECBURİYETİNDEYİZ"

Adan şunları söyledi: Türkiye çok kötü bir süreçten geçmektedir. 30 Mart seçimleri sadece yerel yönetim seçimleri değil, Türkiye'nin dış politikasının bir dengeye oturması için, ekonominin bir dengede gidebilmesi için paralel hırsızlığı paralel darbeye dönüştüren bu iktidardan kurtulması için çatışmacı, bölücü, ayrıştırıcı, ötekileştirici bu iktidardan kurtulmaya vesile olacak bir seçim olarak görmekteyiz. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bu krize de sebep olduğu için sanık sandalyesine oturtma mecburiyetindeyiz biz millet olarak. Bir taraftan çalıyorlar; çalanları yakalayan polisleri tayin ediyorlar. Türkiye'de hukuk olmalı diyen TUSKON'u vatan haini ilan ediyorlar. TÜSİAD'a vatan haini muamelesi yapıyorlar. Dolayısıyla Türkiye kötü yönetilmektedir. Önümüzdeki 30 Mart'ı Türkiye'nin bu kötü yönetimden kurtulacağı bir seçim olarak değerlendiyoruz" "İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN, TÜRK HALKINI AYDINLATACAK ŞEKİLDE ÇOK NET BİR ŞEKİLDE AÇIKLAMASINI BEKLİYORUZ"

Esenyurt'taki saldırı olayına da değinen Adan, olayın tek taraflı bir saldırı olduğunu söyledi. Adan "Seçim irtibat bürosu baskına uğramıştır. Çok sevdiğimiz sizin de camianızdan olan bir basın mensubu arkadaşımız şehit edilmiş, rahmete kavuşmuştur. Orada zaman zaman kargaşalara sonuçlandırılacak bir takım ifadelerin kullanılmasına çok şiddetli bir şekilde genel başkanımız da tavır koydu. Şu anda tutuklulukları eldedir. Soruşturma devam etmektedir. Biz de hükümetin, İçişleri Bakanlığı'nın, Türk halkını aydınlatacak şekilde çok net bir şekilde açıklamasını bekliyoruz. Takip ediyoruz" şeklinde konuştu. "KENDİ HIRSIZINI YAKALAYANI TAYİNDEN KAFASI KARIŞIK BULUNDU HÜKÜMET"

Adan, "Ekstra bir güvenlik talebiniz oldu mu?" şeklindeki bir soruya "Seçim irtibat büroları koruma mecburiyetindedir, demokrasiyi korumak mecburiyetindedir hükümet. Kendi hırsızını yakalayanı tayinden kafası karışık bulundu hükümet. Bugün polisler görevde yarın başka yerde. Taarrumar ettiler polis teşkilatını. Oysa İstanbul'a tayin edilen 2 senede anca İstanbul'u tanıyabilir. Dolayısıyla büyük bir kargaşa içinde. Biz bu konudaki duyarlılığımızı meclise de taşıdık. Görüşüyoruz ilgilerle. Bir an önce bu kargaşanın ortadan kalkması için hükümetin aklını başına toplayıp polisle fazla oynamaması, devlet bürokrasisindeki gelenekleri bozmadan seçim sürecine gidecek süreci tekrar böyle bir olayın meydana gelmesine mani olacak şekilde çalışmaları yürütmesi gerekmektedir"diye yanıt verdi. "O MENSUBİYETİN NE OLDUĞUNU BİZ DE MERAK EDİYORUZ"

Adan, gözaltına alınan kişilerin aynı aileden olup olmadığıyla ilgili yapılan tartışmalar olduğunun hatırlatılması üzerine "Ayrı aileden olup olmadıklarıyla ilgili bizim bir bilgimiz yok. Fakat hükümet sözcüsü Bülent Arınç bir mensubiyetten söz ediyor. O mensubiyetin ne olduğunu biz de merak ediyoruz. Bir seçim irtibat bürosuna taşlı, bıçaklı, eli silahlı elim bir saldırı olmuştur. Tesadüf değildir. O mensubiyeti Arınç'ın açıklaması gerekiyor.Türk milletinin birliği beraberliği konusunda özellikle üniter yapının korunması konusunda MHP, Türk milletinden aldığı güçle çok dik durmaktadır. Türkiye'nin çimentosudur MHP" dedi. MHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Acar ise yaptığı konuşmada "20 yıldır İstanbul'un, İstanbul'a yakışmayan bir tarzda bir yönetim anlayışıyla kötü yönetildiğini sizlerle çok rahatlıkla paylaşabilirim. Bu kötü yönetim sadece başbakan ve arkadaşları tarafından son 20 yılın yönetim tarzı değil, maalesef içinde bulunmuş olduğu belediye meclislerindeki CHP'li meclis üyeleriyle birlikte bu plan, proje ve yatırımları her türlü kararı birlikte aldılar. Biz MHP olarak İstanbul'un temiz yüzü genç adayı olarak ben, bundan sonraki süreç içinde belediyenin her türlü imar planlarını projelendirme süreçlerini bir kurumsal kimliğe kavuşarak kentin ekonomik değerini rant dediğimiz ekonomik getirilerini bundan sonraki süreçlerde belirli bir kurumsal süreç içinde kimseye iltimas sağlamadan şehrin içinde yaşayanlarla bir dayanışmayla İstanbulluların hizmetine sunacağımı sizlere şimdiden taahhüt ediyorum" dedi.

Acar, Adan ve Çolak daha sonra sanayi sitesindeki esnafı ziyaret ederek bilgi aldı.