MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ile MHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Rasim Acar, Bayrampaşa'da bulunan ALBA sanayi sitesini ziyaret etti. Yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Acar daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Rasim Acar, Esenyurt'taki olayı anlattı. "OFİSİN ÖNÜNDE ARAÇLARIMIZIN TAŞLANDIĞINI FARK ETTİK"
Olay sırasında yeni açacakları seçim irtibat bürosunda bulunduğu belirten Rasim Acar, "Biz o gün Esenyurt'ta 5 açılış programı yaptık. İlki Ardıçlı Mahallesinde yaptık. Orada halkın coşkulu teveccühü vardı. Ondan sonra Fatih mahallesine olay yerine intikal ettik. Oradaki toplantımızda seçim irtibat ofisimizin açılışını gerçekleştirdik. Sonra da içeride ilçe adayımızın konuşması vardı. Sonra ben bir konuşma yapıyordum. O esnada ofisin önünde araçlarımızın taşlandığını fark ettik. Birden hareketlilik olunca arkadaşlarımız dışarı çıktılar. ne olduğunu anlamaya çalıştılar. Gerek ilçe adayımız gerek teşkilatımız, arkadaşları sakinleştirip içeri aldık ve konuşmaya devam ettik. O esnada kadın kolları başkanımızda emniyete bildirdi ve biran önce güvenlik tedbiri alınması konusunda talepte bulundu" dedi. "BU İKTİDARIN SORUMLUĞUDUR"
"Biz sakin şekilde konuşmalarımızı yaparken bu defa araçların başında bekleyen arkadaşlarımızın üzerine silahlı taşlı sopalı gerçekleşti" diyen Acar, "Ne olduğunu anlayamadan bir kardeşimizi kaybettik. 6 arkadaşımız da yaralandı. Ciddi bir saldırıya uğradık. Maalesef ülkemizin son dönemde siyasi anlamda çok ciddi bir olayla karşı karşıya olduğu gerçeğini, maalesef farklı yerlere çekerek çarpıtmaya çalıştılar. Bu tamamen tek taraflı saldırıdır. Böyle görmek lazımdır. Bu konuda iktidarın bir an önce bu işin arkasında nasıl hesaplar, kimler, hangi eller varsa aydınlatma zorunluluğu vardır. 30 Mart akşamına kadar Türkiye'deki siyasal hareketin bütün çalışmalarını güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sorumluğu iktidarındır. Biz kendi güvenliğimizi sağlamamız için bir şeyler yapmayacağız. Biz siyasal bir partiyiz ve ben de MHP'nin adayıyım. Ben güvenlikle ilgili bunları düşünmek zorunda mıyım? Bu iktidarın sorumluğudur. İçişleri Bakanlığı ve kolluk kuvvetlerinin sorumluluğudur. Bunu biran önce tesis etmelerini bekliyoruz. Çünkü biz bütün açılışları bütün programları resmi program çerçevesinde yapıyoruz ve gerekli izinleri gerekli bilgileri mülki idari amirlerine bildiriyoruz" diye konuştu.