Vehbi SARIHAN/SARIGÖL (Manisa), () - MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, Sarıgöl Belediye Başkan adayı Necati Selçuk’a destek vermek için geldiği Sarıgöl’de yerel seçimlerin oldukça kritik bir zamanda yapıldığını dile getirdi.
Sarıgöl Siteler Mahallesi’nde düzenlenen mitingde bir konuşma yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, seçimlerin çok kritik bir zamanda yapıldığını belirterek, “Her türlü baskı ve tehditlere karşı özgür düşüncenizle hareket ediniz. Osmanlı’yı da Türkiye Cumhuriyeti’ni de Türk milleti kurdu. Türk milleti bir tarih yazdı. Utanmadan Anayasa’dan Türkiye Cumhuriyeti ibaresini kaldırmak istiyorlar. Resmi dairelerde TC kaldırıldı. Yurdumuzu bölmek istiyorlar. Ortak dilimiz Türkçedir, vazgeçsek nasıl anlaşırız? Seçimler kritik zamanda yapılıyor. Tek vatan nasıl kalacak bir sorun onlara. Terörist başına bir mektup yazdırıyorsun, Diyarbakır’da okutuyorsun” dedi.
“TÜRKİYE’YE SAHİP OLACAKSINIZ”
Konuşmasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a seslenen Oktay Vural, “Ey Bülent Arınç, Diyarbakır’da üç teröristin cenazesinde paçavra bayraklar asılıyor. Sen ’Çok şükür bir olay olmadı’ diyorsun. Türkiye, Irak ve Suriye’ye dönerse biz buna üzülürüz. Türkiye’ye sahip olacaksınız. 30 Mart’ta sandıkta sahip olun. Biz Diyarbakırlısı, Vanlısı ve Manisalısıyla, aynı milletiz. Paralel devlete hayır” dedi.
PKK’nın silah bırakmadığını ileri süren Oktay Vural, sınırları kontrol ettiğini söyleyerek “TC mahkemelerine gitmeyin, diyor. PKK haraç topluyor, buna kim dur diyecek? Bizi meçhul yola götürüyorlar. Buna yeter deyin” diye konuştu. Vural, Manisa’da Cengiz Ergün’e, Sarıgöl’de Necati Selçuk’a destek istedi.

VS(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)