Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, () - MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, dün Diyarbakır’da düzenenen nevruz kutlamalarını sert bir dille eleştirip, “21 Mart, Türkiye için kara bir lekedir” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Çanakkale’deki seçim çalışmalarına Gelibolu İlçesi’nden başladı. Vural, burada partisinin 30 Mart seçimlerindeki belediye başkan adayı Cihat Bingöl’ün halka tanıttı. Gelibolu İlçe Başkanlığı’nda kısa süre partililerle görüşen Vural, ardından Çanakkale kent merkezine geçti. Vural’ı Çanakkale İskelesi’nde çok sayıda partili karşıladı. MHP Çanakkale İl Başkanı Efkan Erkan, MHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Halil Rüştü Akgün ve partililerle esnaf gezisi düzenleyen Oktay Vural, il başkanlığı binasında basın açıklaması yaptı.
“VATANDAŞA YASAK, TERÖRİSTE SERBEST”
Konuşmasına Diyarbakır’da, dün düzenlenen nevruz kutlamalarını eleştirerek başlayan Vural, “21 Mart, yine Türkiye için kara bir lekedir. Doğrudan doğruya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla İmralı canisi Öcalan’a 21 Mart’ta yine miting yaptırmışlardır. Öcalan, bu mitingde, Recep Tayyip Erdoğan ile bu sürecin eş başkanı olduğunu, bir koalisyon ortağı olduğunu açık ve net bir şekilde ortaya koymuştur. Maalesef Diyarbakır’da terörist başının ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın hazırladığı söylenilen, muhtemelen Adalet ve Kalkınma Partisi’nin de hazırladığı bir mektup, bu süreç içerisinde, partisi ve Erdoğan’ın siyasi propaganda aracı olarak kullanıldığını net bir şekilde ortaya koymuştur. Bu rezalet Adalet ve Kalkınma Partisi’nin PKK’yla, Erdoğan’ın da Öcalan ile işbirliği içerisinde olduğunu ortaya koyuyor. Diyarbakır’daki bir mitingde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin düşmanı olan PKK terör örgütünün Kandil’deki yöneticileri canlı olarak hitap edebiliyor. PKK’ya miting düzenletiyor AKP. Böyle bir rezalet Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanmadı” dedi.
Vatandaşın bilgi edinme, ifade hürriyetine yasak getirenlerin, Abdullah Öcalan ile Kandil’dekilerin özgürlük alanını genişlettiğini belirten Vural, “Vatandaşa yasak, teröriste serbest. Vatandaşın kendi arasında ifade ve iletişim hürriyetini kullanması yasaklanıyor. Ama teröristlerin meydanlarda vatandaşlara hitap etmesinin önü açılıyor, serbest bırakılıyor. İşte Adalet ve Kalkınma Partisi’nin zihniyeti ortaya çıkmıştır. Öcalan ve Erdoğan bugün çalma, çırpma ve bölme koalisyonunun ortakları olduğunu net bir şekilde ortaya koymuşlardır. 21 Mart’ta yaşanan bu rezalet, 30 Mart’ta milletin iradesini alanların Türkiye’yi nereye götüreceğini öğrenmesi bakımından da ibretlik bir konudur” dedi.
MHP Milletvekili Vural şöyle devam etti:
“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin imkanlarıyla, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin izniyle eğer Kandil’deki cani bir miting düzenliyor ve canlı olarak katılıyorsa, Türkiye’yi de tehdit ediyorsa, bunun sorumlusu Türkiye’yi yönetenlerdir, Recep tayip Erdoğan’dır. 30 Mart’ta bu zihniyete 'Dur, artık yeter' denilmesi gerekmektedir. Çünkü 30 Mart’ta bu zihniyete verilecek destek, bundan sonraki dönem içerisinde özerkliğin inşası, ilanı ve paralel KCK devletinin oluşturulma süreci olacaktır. O bakımdan, 'Çanakkale Geçilmez' diyen topraklarda şunu ifade ediyorum ki Türkiye geçilmeyecektir. Herkes bunu aklına koysun. Başta Recep Tayyip Erdoğan koysun. Onun ortağı Öcalan koysun.”
BAYRAKLI REKLAM TEPKİSİ
Geçen 12 Mart’ın İstiklal Marşı’nın kabul yıldönümü olduğunu hatırlatan Vural, AK Parti’nin son günlerde gündem oluşturan ve değiştirilen reklamıyla ilgili de yorumda bulundu. Vural, “Böylesine yolsuzluk ve rüşvet girdabına bağlanmış bir Babil Kulesi’ne yıkmamak için son zamanlarda Adalet ve Kalkınma Partisi’nin uğruna İstiklal Marşı yazdığımız ay yıldızlı bayrağımızı istismar için reklamlarda kullanıldığına da tanıklık ettik. Bunlar bayrağımızdan ay yıldızı bile kaldırdılar. Utanmadan sıkılmadan şimdi ay yıldızı olmayan bir bayrakla ilgili olarak reklam filmi çekiyorlar. Özellikle Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı’nı, 'O artık milletinindir' diyerek kendi kitabı Safahat’a bile yazmamıştır. Şimdi sahibinin bile hak iddia etmekte imtina ettiği milletin marşını Akif’in kemiklerini sızlatarak arsızca siyasi propaganda amacıyla kullanarak istismar marşına dönüştürenlere de yazıklar olsun. Benim İstiklal Marşım senin rüşvet ve yolsuzluğunu örten bir çul olarak kullanılamaz” diye konuştu.
YAZICIOĞLU’NUN ÖLÜMÜ
MHP’li Vural, toplantıda bir gazetecinin BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili ses kaydı olduğu iddialarına yönelik bir çalışmalarının olup olmadığı şeklindeki soruyu şöyle cevapladı:
“Kaza ile ilgili konu TBMM’de Araştırma Komisyonu konusu oldu. Çok yakinen takip ediyoruz. Bu konuda iddialar var. Bu iddiaların ortaya çıkmasını bekliyoruz açıkçası. Zaten kendi partisi ve ailesi de çok yakinen takip ediyor. Ama biz de MHP olarak bunu bekliyoruz. Bu konuda gerçekten neler yapılmış, neler edilmiş bu milletin bilme hakkı vardır. Bu tezgahın içinde kimler var, kimler yok, nedir ne değildir, millet öğrenmek istiyor. Yakın takibimizde, süreci bekliyoruz. Ses kasedi çıkacağı ifade edildi. Muhtemelen Twitter kapatmaları, Youtube ve Facebook üzerindeki baskılar amaç ve hedefi de zaten bu tür kirli pis, rezaletlerin önünü kapatmak da olabilir. O bakımdan çıktıktan sonra bu konudaki tavrımızı ortaya koyacağız. Ama maalesef biliyorsunuz Cumhurbaşkanı Denetleme Kurulu’nda devreye girdi. Ayrıca özel yetkili mahkemede kaldırılınca bu süreç, mahkeme süreci de epey uzadı. Zannederim bu iddialar ortaya çıktığı zaman bir başka seyre doğru gidecektir. Bekliyoruz, ortaya çıktıktan sonra bu konuda tavrımızı net bir şekilde ortaya koyacağız.”

EK(AÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)