Serpil KIRKESER / İSTANBUL, () - MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek Savcı Okan Özsoy yaklaşık bir saat 'müşteki' sıfatıyla ifade verdi. İfadesinin ardından İstanbul Adalet Sarayı'nın önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yeniçeri, soruşturmanın içeriğiyle ilgili bilgi vermenin doğru olmayacağını belirterek, yaklaşık 10 ay dinlendiğini söyledi. Yeniçeri, "Dolayısıyla zekası, aklı, ahlak anlayışı, belli seviyede olan bir şahıs tarafından, veya bir yetkili tarafından, devlet yetkisini kullanan şahıslar tarafından, toplumu aydınlatmaya çalışan insanlar çeşitli kılıflar altında, çeşitli suçlar üretilerek, yani 'suç işleme ihtimalleri var' denilerek ve o dinlediklerini de aslında sonradan sildikleri, daha doğrusu silme değil de kaydedip devletin kayıtlarından çıkararak bir taraflarda arşiv yaptıkları, oradan da zamanı geldiğinde servis edecek şekilde yönettikleri anlaşılmaktadır" dedi.

"HANGİ TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU OLDUĞUMU MERAK EDİYORDUM"

Yeniçeri, "Doğrusu içeri giderken hangi terör örgütü mensubu olduğumu merak ediyordum. Onu şimdi de öğrenmiş değilim" ifadelerini kullandı. "Selam Örgütü soruşturması kapsamında mı ifade verdiniz?" sorusu üzerine Yeniçeri, "Zannediyorum değil. Onu şimdi söylemek istemiyorum. Ama bu ciddi bir Türkiye'de korku imparatorluğu yaratmanın, bir sindirme operasyonunun uzantısı olarak yapıldığı açıktır. Çünkü bizim gibi kişiler zaten medyanın önündeler. Ben 23 tane kitap yazmış bir adamım. Sürekli konferanslarda, salonlarda ve medyanın önündeyim. Benim söylemediğim söz, anlatmadığım bir husus, ortaya koymadığım bir kanaat kalmamıştır. Dolayısıyla bu kanaatler bağlamında zaten görüşlerim toplum tarafından bilinmektedir. Bunlara çeşitli kılıf uydurmanın, bunlara örgüt icat etmenin, bu örgüt bağlamında adeta suç inşaa etme aracı olarak devlet görevlerini kullanmanın bu ülke için son derece tehlikeli ve yanlış olduğunu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

"MÜŞTEKİ OLARAK İFADEM ALINDI"

Savcı Okan Özsoy'a ifade verdiğini söyleyen Yeniçeri, "Yani ben aslında suç duyurusunda bulundum. İfadenin de ötesinde suç duyurusunda bulundum. Müşteki olarak ifadem alındı" diye konuştu.

"BİR TAKIM KENDİNİ BİLMEZ DEVLET GÖREVLİLERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM"

"Dinleme kararını veren savcı kim biliyor musunuz?" sorusu üzerine Yeniçeri, "Hayır, bilmiyorum. Kimse onun hakkında suç duyurusunda bulundum. 10 ay dinlenmişim. Hatta milletvekili olduktan sonra da yasal dokunulmazlığımız varken de bir kaç günde öyle dinlendiğimiz ortaya çıkıyor. 2010 yılının 6. ayında dinleme başlamış, milletvekilli seçildiğimden 3 gün sonraya kadar dinlenme devam etmiş. Yazılı olarak şimdi suç duyurusunda bulundum. Şikayetçi olduğumu ifade ettim. Bu şahıslar kimse... Bu kendisini devlet kabul eden, kendisini insan üstü, insanların hayatları, ahlakları ve karakterleri üzerinde söz hakkı olduğunu zanneden bir takım kendini bilmez devlet görevlileri hakkında, bunları kim yapıyorsa onlar hakkında suç duyurusunda bulundum" diye konuştu. Soru üzerine Yeniçeri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ile 45 dakika sohbet ettiklerini söyledi. Yeniçeri açıklamanın ardından aracına binerek adliyeden ayıldı.

 

FOTOĞRAFLI

(GK)