Özgür ARSLAN/İSTANBUL,()  MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan yerel seçim çalışmaları yürüten Eyüp Belediye Başkan Adayı Kamil Yıldız ile Alibeyköy'deki esnafları gezdi. Esnaf ziyaretlerinden sonra Gostivarlılar (Makedonya şehri) Kültür ve Dayanışma Derneğini ziyaret eden Celal Adan burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“TÜRK MİLLETİNİN ALIN TERİNİ ÇALANLAR DÜN TAHLİYE OLDULAR"
İki üç gündür cereyan eden olayların, dün herkesi utandıran olayların ve cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir kara lekenin adalete yakıştırılması bizi son derece bizi üzmüştür" diyen Adan "Türk milletinin emeğini, alın terini çalanlar dün tahliye oldular" dedi.
"4 tane bakanı hırsızlık suçlaması ile açığı alınmış bir hükümetin dünyanın hiçbir ülkesinde devam etmesi mümkün olmaz" diyen Adan “ Dünyanın hiçbir ülkesinde başbakanın kendi ses tonuyla hırsızlığı planlaması karşısında, dünyanın hiçbir ülkesinde başbakan başbakan olarak devam edemez. İstifası gerekmektedir. Bugün Türkiye'de başbakanın istifa etmesi, çoluğuyla çocuğuyla yargının önüne çıkması gerekmektedir. Ama gördüğüm kadarıyla direnmektedir. Türk devletinin iki-üç bin yılda oluşturduğu bir büyük geleneği de yıkarak devam etmektedir. Türkiye'nin bölünmesi parçalanması konusunda bir sürü yanlışlar yapan bu iktidar paralel devlet iddiası ile devleti de bölmeye gayret etmektedir" şeklinde konuştu.
Celal Adan bir basın mensubunun Hakkâri Emniyet Müdürü Tufan Ergüder'in istifası ile ilgili görüşlerinin ne olduğunu sorması üzerine
“Türkiye'de paralel devlet yoktur. Paralel hırsızlık vardır. Suçüstü yakalanmıştır bu hükümet ve Türk devlet geleneğini tahrip ederek devam etmektedir. Bir hafta içerisinde Kastamonu Emniyet Müdürünü aldılar, İzmir Emniyet Müdürü yaptılar. Bir ay sonra onu görevden aldılar. Devletin yapısını altüst eden, kendilerini kurtarmak için her türlü değeri ayaklar altına alan bir iktidarla karşı karşıyayız. Kendi hırsızını yakalayan polisini süren, kendi hırsızını yakalayan savcıyı tayin eden dünyanın en alçak yönetim tarzı bugünkü yönetimdir. Ve bunlar hesap vermekten kurtulamayacaklardır" yanıtını verdi.
Celal Adan ses kayıtlarının montaj olup olmadığı tartışmaları hakkında ise “Bu gün Türkiye Cumhuriyeti başbakanı kendi ses kayıtlarına montaj derken bile kendisini ele vermektedir. Bu ses benim değildir diyememektedir. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin içerisinde çok dürüst, harama bulaşmamış bakanlar, milletvekilleri var. Mesela Babacan çıksın bu yalandır desin, inanalım. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin hırsızlık yapmayan bütün kadroları özel yerlerde, kendi aralarında konuşurken bizimle diyalog kurarken bu hırsızlığa inanmaktadırlar. Bu ses bal gibi başbakan Tayyip Erdoğan'ın sesidir. Ve biz bu sesi duyarken, bu sesi takip ederken utanç duyduk. Türkiye Cumhuriyeti başbakanı böyle olmamalıydı. Bundan sevinç değil üzüntü duyduk" diye konuştu.

 ÖA(FOTOĞRAF)