MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Gebze'de 30 Mart seçimleriyle ilgili vatandaşlarla konuştu. Burada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi geleceği için ülkeyi ateşe atmaktan çekinmediğini öne süren Türkkan, "Sayın başbakana biri garanti versin, 'Sen bu işten sağ sağlim çıkacaksın ama Rusya'ya savaş aç' desin yarın Rus tanklarının bulunduğu Kırım'a bomba atabilir. Bu denli gözü kararmış durumda" dedi. 
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan daha çok Balkan göçmenlerinin yaşadığı Şekerpınar semtinde seçmenlerle bir araya geldi. Burada güncel konularla ilgili açıklamalarda bulunan Lütfü Türkkan, Türkiye ile Suriye arasında devam eden ve Türkiye'nin bir Suriye uçağını dün düşürmesiyle daha da gerginleşen ilişkilerle ilgili olarak şöyle dedi:
"Suriye'de bu rejim muhaliflerine yapılan destek sonrası Türkiye içersinde bir takım terör faliyetlerinin gelişeceği daha önce de konuşmalarımızda aktarmıştık. Niğde'de öldürülen polis ve asker bunu doğrular nitelikte çıktı. Sayın Başbakan'ın dünkü uçağın düşürülüşünü miting meydanından duyurması bunun geçmişte bizim de iddia ettiğimiz planlı bir mesele olduğunu ortaya çıkarıyor. Sayın Başbakan artık kendi geleceği için ülkeyi ateşin ortasına atmaktan asla ve asla çekinmiyor. Sayın Başbakan'a biri garanti versin 'Sen bu işten sağ sağlim çıkacaksın ama Rusya'ya savaş aç' desin, yarın Rus tanklarının bulunduğu Kırım'a bomba atabilir. Bu denli gözü kararmış durumda. Bu göz kararması bir ülkeyi yöneten başbakan için sağlıklı bir ruh hali değil. Allah bu memleketi 30 Mart'a kadar çeşitli belalardan ve başbakanın fevri davranışlarından korusun. Ülke her an endazesini saptırma durumunda."
'CUMHURBAŞKANI SAVAŞA EN ÖNDE GİTSİN'
Lütfü Türkkan, "Suriye şimdi savaşın içerinde bir ülke. Suriye'nin cephesinin bir tanesi de Türkiye olması Suriye için pek durumu değiştirmese de Türkiye'deki herşeyi çok etkiler ve bunu iyi hesap etmek lazım" diyerek konuşmasına söyle devam etti:
"Sayın Başbakan'a soruyorum ben. O sınır ihlali yapan uçağı düşüren zihniyet haftada en az 4 defa Yunan jetleri sınır ihlali yapıyor. Hangisine ateş etmeyi düşündü bugüne kadar? Asla ve asla. Ama Suriye şu anda savaşta. Suriye ile ilgili bir öfke seli var. O öfke selini kendi hezeyanlarıyla birlikte Türkiye'de hem de seçim malzemesi kullanılarak Türkiye'yi sıkıntıya koyacak bu hareket yapılmış. Ben tasvip etmiyorum. Eğer savaş yapılacaksa ve böyle bir niyeti varsa dün bu işi alkışlayan sayın Cumhurbaşkanı başkomutan sıfatıyla en önde gitsin. Sayın Başbakan'ın çocukları da hemen arkasından gitsin."
'CUMHURBAŞKANI'NIN YASAK DELDİĞİ TEK ÜLKEYİZ'
Sosyal medyayı en fazla kullanan milletvekillerinden biri olan Lütfü Türkkan Twitter'ın yasaklanmasıyla ilgili şunları söyledi:
"Başbakan Twitter'i kapattı. 'Bütün dünya karşıma dikilse ben bu yasaktan dönmem ' diyor. Sayın Başbakan'ın yasağını kendi bakanları bile dinlemiyor. Açın bütün bakanlar, bütün milletvekilleri tweet atıyor. Cumhurbaşkanının yasakları deldiği tek ülkeyiz biz. Twitter Türkiye'de yasak, Cumhurbaşkanı farklı yollarda Twitter'e giriyor ve tweet atıyor. "

MB-EA(MB/AK) (FOTOĞRAFLI)