DERSHANELERİN kapatılarak özel okula dönüştürülmesi için yapılan çalışmaları eleştiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu, "Bu, gelecek neslimizi ilgilendiren bir karar ama bir bakıyorsunuz, tepede birkaç kişi bu karara 'ben yaptım oldu' diyor" dedi.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından düzenlenecek 'Cumhuriyetten Günümüze Türk Kadının Siyasetteki Yeri' konferansına katılmak üzere Burdur'a gelen Topçu, partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Topçu, burada düzenlediği basın toplantısında, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dershanelerin özel okula dönüştürülmek istenmesini eleştiren Topçu, olayların seyrine birkaç kişinin karar verdiğini söyledi. Zuhal Topçu, olayın dershane sorunu değil eğitim sorunu olduğunu dile getirdi. Zuhal Topçu, şunları söyledi:
"'Ben yaptım oldu denilerek 7'den 70'e herkesi ilgilendiren bir konuda, tepede birkaç kişi karar alıyor. Birileri, 'Dershaneleri kapatacağız, sistemi değiştirdim. Öbür sistemi atıyoruz. 4+4+4 sistemini getirdim' diyor. Bu, gelecek neslimizi ilgilendiren bir karar ama bir bakıyorsunuz, tepede birkaç kişi bu karara 'ben yaptım oldu' diyor." 
VATANDAŞIN SÖZ HAKKI YOK
Vatandaşın bizzat kendisini etkileyecek kararlarda söz sahibi olmadığını öne süren Topçu, "Ama paketlere baktığımızda bunun adı demokrasi paketi. Nasıl demokrasi? Vatandaşın hiçbir şekilde katkısı yok, bilgisi yok, müdahalesi yok. Hatta vatandaşlar tarafından seçilerek Meclis'e gelen, onların temsilcileri olan bizim bile bundan haberimiz yok" dedi.
TERÖRİSTLERE TAVİZ VERİLİYOR
Türkiye'de son günlerde yaşanan olayların bazı işlerin hiç de iyi gitmediğinin göstergesi olduğunu aktaran Zuhal Topçu, "Özellikle teröristlerle yapılan pazarlıklar, ülkenin geleceğinin karartılmasına, bölünmesine yönelik verilen tavizler artık had safhaya ulaştı. Bir yerde 'dur' denilmesi gerekiyor. Bizler artık halkımızla bunları paylaşmak istiyoruz" diye konuştu.
Kentsel dönüşüm projesini de eleştiren Topçu, gariban vatandaşın arsalarının tehditle elinden alındığını savundu. Topçu, ellerinde pek çok şikayet içeren dosyalar bulunduğunu söyledi.