MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, ekonominin kötüye gittiğini, faizlerin arttığını, doların yükseldiğini, her beş gençten birinin işsiz olduğunu söyledi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP İzmir İl başkanı Necat Karataş ve MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Taşer ile düzenlediği basın toplantısında, son bir ayda faizlerin yüzde 8.9’lardan, yüzde 10.50’a yükseldiğini, doların 2.25’ii aştığını belirtti. Tanrıkulu, “Her ay bu ülke 18.6 milyar dolar bulamadığı zaman dolar artar, faiz artar, yatırımcının canı sürekli yandığı için dışarı kaçar. Başarısız ekonomi politikalarının uygulamalarıyla işsizlik 0.6 puan artışla ekim 2013 yüzde 9.13 oldu. Biz hükümetten ayrıldığımızda 2002 yılında yüzde 10 ile işsizliği teslim ettik. Yüzde 9.7 ile 11 yılda işsizlikte 0.3 puanlık azalma oldu. Özelleştirme oldu, KİT’ler satıldı. Satılaşan şey kalmadı sonuç işsizlik azalmadı. Her zaman övündüğümüz genç istihdama baktığımızda her beş gençten bir tanesi işsiz” dedi.
YATIRIM YAPILMIYOR
Tanrıkulu, ekonomiden İzmir’in de olumsuz etkilendiğini dile getirerek, şöyle konuştu:
“İzmir’de 2014 planlarında istihdam azaltması var. Ocak ayından itibaren bıçakla kesilir gibi İzmir’de işe alımlar durdu. Firmalar iş yapacak, ertesi gün telefon gelmiş ve ‘Biz bu işe devam etmiyoruz’ deniyor. Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hilmi Uğurtaş yeni yatırımlar ve kapasite artırımının da durduğunu söyledi.”
İZMİR DÖRT VERİYOR BİR ALIYOR
MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, ÖTV ve diğer vergiler nedeniyle emekliye, memura çay kaşığı ile verilen zammın kepçe ile alındığını ileri sürerek, “İzmir teşvikli yatırımları 2012 yılının 10 aylık döneminde yüzde 5.3 iken geçen yılın aynı döneminde yüzde 2.2’ye düşmüş, Yarı yarıya bir düşüş var. İzmir 11 yıldır dört veriyor 1 alıyor” diye konuştu.
'PARFÜMLERLE BASTIRAMAYACAKSINIZ'
Tanrıkulu, İzmir’de Liman İşletmesi’ne yönelik yolsuzluk operasyonunun ardından savcıların ve emniyet görevlilerinin yerlerinin değiştirildiğini hatırlatarak, “İzmir liman yolsuzluğu dağıtılan parfümlerle bastırılamayacak. Bunu da vatandaş gayet iyi şekilde gösterecek. İstanbul’dan buraya getirdiğiniz algı yöneticileri de İzmirli’nin aklını çelemeyecek. Bunlar hala İzmirli duruşunu ve ruhunu kavrayamamış kişilerdir. İzmir’de gerçek anlamda bir samimiyet gösterilmek isteniyorsa görevden alınan savcıları yerine iade ederseniz. Yolsuzlukların örtülmesine izin vermeyeceğiz sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.
'İZMİR’İ SEN YÖNETMİYOR MUSUN?'
MHP’li Tanrıkulu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu’nun da iş yapmak yerine bahane ürettiğini öne sürerek, “İzmir’i sen yönetmiyor musun, yönetiyorsun. Bugüne kadar neden yapmadın? Şu saatten sonra bir şeyler yapılacakmış gibi sunulmasını enteresan buluyoruz. Bütçeyi yönetememişsin sonra 'Benim elimi kolumu bağlıyorlar’ diyorsun. Diyarbakır’a giderek İzmir’i çağdaş kent konumuna getiremezsiniz. Belediye işçilerine zorla adaylık broşürü dağıttırılıyor” diye konuştu.
Tanrıkulu, toplantının sonunda partiye katılan 17 kişiye MHP rozeti taktı.