DİDİM'DE KONUŞTU

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Aydın'dan Didim İlçesi'ne geçti. MHP İlçe Seçim Bürosu'nda partililerle buluşan Vural'a, MHP İl Başkanı Fevzi Köse eşlik etti. MHP Didim Belediye Başkan Adayı Levent İlter, MHP İlçe Başkanı Can Atas ve MHP Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş da Vural'ı karşıladı. Burada vatandaşlara seslenen Oktay Vural, herkesin hür irade ile oy kullanma hakkına sahip olmasına imkan veren değerleri göz önünde bulundurarak oy kullanmasını istedi. Mart ayı içerisinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü olmak üzere 2 önemli günü barındırdığını belirten Vural "Bugünün olaylarını değerlendirirken, geçmişi iyi hatırlayalım. Bugün gelinen noktada hangi partiye oy vermişseniz verin, eğer bize vatandaş deniyorsa bu vatanın kıymetini bilelim. Eğer bize millet deniyorsa millet olmanın değerini bilelim. Kendi iradenizle karar verin. Birileri devletimizi, milletimizi bölmek istiyorsa ay- yıldızlı bayrağımızın yanına paçavralar koymak istiyorsa o zaman kardeşim Türkiye'yi yönetenlere yön vermek lazım. El koyacaksınız. 'İrade benimdir, ben Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye'sine gitmek istiyorum' diyeceksiniz" dedi.

MİLLİ KİMLİK VURGUSU

Milli kültür ve tarihin Türkiye coğrafyası üzerinde hakları birleştiren unsur olduğunu belirten Vural, "Biz Türk milleti olarak milli kimlik oluşturmuşuz, böyle tanımışlar bizi" diyerek okullardan andımızın kaldırılmasını eleştirdi. Milli kimliğin kaldırılmasının 'tehlikeye' yol açacağını belirten Vural, "Bugün oynanan oyun, içimize etnik kimlik fesadını yerleştirmek milli bütünlüğü sonlandırmak. Bugün Başbakan'ın hep söylediği şu bu o. Hepimiz biriz, ya akrabayız, ya komşuyuz. Bu millet zaten birlikte yaşıyor. Herkes kendi hevesine düşer de birbirimizi anlamaktan vazgeçersek sorunlar başlar. Başbakan 'tek millet' diye söylüyor ama 36'ya böldüğün zaman nasıl tek millet olacak. Adı nerede" dedi.

"KÜRT SORUNU SERV DAYATMASI"

'Kürt Sorununun' Sevr dayatması olduğunu, Cumhuriyet'le itilen bu dayatmanın bugün hükümet eli ile kabullendirilmek istendiğini öne süren Vural, Abdullah Öcalan'ın siyasi lider haline dönüştürüldüğünü ifade etti. 21 Nevruz Kutlamalarında terör örgütü üst düzey yetkilisi Cemil Bayık'ın Diyarbakır nevruzuna canlı bağlanmasının 'kanına dokunduğunu' söyleyen Vural, yaşananların sorumlusu olarak AK Parti'yi göstererek "Biz siyasetçiler olarak siyaseti sizde millet olarak iradenizi ortaya koymanız gerekiyor. Bu duruma oylarınızla artık yeter deyin" diye konuştu.

BAŞBAKANLA ÖZDEŞLEŞEN ŞARKIYA YENİ UYARLAMA

Konuşmasını devamında 17 Aralık operasyonu ile ilgili konuşan Vural, Başbakan'ın `Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda' şarkısını söyleyerek:

"Bunu söylediler beraber ıslandık, beraber yürüdük dediler vatandaşın oyunu aldılar. Beraber yürüdüler onlar sırça köşklere çıktılar. O sırça köşklerde Haram paracı Rıza ve fezleke grubu ile başka şarkı söylüyorlarmış. Hem çalıp hem söylüyorlarmış. Vatandaşla beraber yürüdük derken. Haram Para Rıza ile beraber yürüttük bu paraları diyorlarmış. Vatandaşa yağmuru layık gördüler, sırça köşklerde meğer beraber paylaştık yalan dolanları diyorlarmış kardeşlerim. Şimdi şarkıyı şöyle söylüyorlar 'beraber yürüttük biz bu yolsuzluğu, beraber paylaştık yalan dolanları' diyorlar vatandaşta `bana her şey ayakkabı kutusunu hatırlatıyor' diyor" dedi.

TWİTTER YASAĞI YORUMU

Konuşmasında Ttwitter'ın yasaklanmasına yönelik Başbakanın tüm bu yaşananları örtmek amacıyla bir taraftan hukuktan kaçtığını, diğer taraftan vatandaşın olaylardan haberdar olmaması için medyayı kontrol altına alma çabası içine girdiğini öne süren Vural, "Başbakan facebook, google, twitter savaşıyorum sizle. Yel değirmenlerine savaş açmış. Vatandaşın rezaletleri öğrenmesinden korkuyor. Şimdi kala kala Başbakana mtwitter kaldı. Cıvıtan Başbakan mtwitter'den yazıyor" dedi.

Halkın yoksullaştığına vurgu yapan Vural, "Her dört gencimizden biri işsiz, önemli işsizlik oranı var. Vatandaşın biri `gencim, işsizim, iş verin' diyor. Başbakan, `öyle yağma yok, taşı bulacaksın suyunu çıkaracaksın' diyor. Memlekette taş bırakmadın hepsini yabancılaştırdın. Madem öyle şu mitinglerde Bilal oğlanı yanına al, Bilal oğlan hangi taşı buldu, sıktı, suyunu çıkardı da gemicik sahibi oldu. Rebbana Rebbena hep bana hep bana. Zaten adalet yoktu, kalkınmanızda sadece kendinize Aileyi Kalkındırma Partisi kurmuşsunuz burada" dedi.

30 Mart'ta gerçekleşecek seçimlerin ayrı önem taşıdığını belirten Vural "Bu seçimler hukukun üstünlüğü mü, üstünlerin hukuksuzluğu mu açısından ayrı önem taşıyor. Demokrasimize, özgürlüklerimize ve hukuk devletine sahip çıkmamız gerekiyor. Emanete hıyanet eden bu mevki sahiplerine bir ihtar göndermeliyiz" dedi. Konuşmasının ardından Vural, MHP Belediye Başkan Adayı Levent İlter'in Didimlilerin desteğine layık olduğunu belirterek destek istedi. Vural sonrasında tekrar Aydın'a hareket etti.

Buket YETİŞSİN / DİDİM (Aydın), ()

BY(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)