Ali Ekber ŞEN / MERSİN, () - MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, belediyenin 1980 model belediye olduğunu, çalışandan çok bankamatikçilerin bulunduğunu söyledi.
Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal ile bir grup gazeteci Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Başkan Burhanettin Kocamaz, milletten yetki alarak göreve geldiğini, geçmişteki köhnemiş ve hatalarla dolu bir yönetim biçimini asla kabul edemeyeceğini vurgulayarak şunları söyledi:
"Geçmişteki yöntemlerle artık kimseye peşkeş çekilemeyecek. Mersin Büyükşehir Belediyesi 1980 model. Bankamatikçiler bir anda gelince belediyede oturacak yer kalmadı. Kimse kusura bakmasın ama çalışmadan kimseye para vermem. Bankamatikçilerin de sonunu kazıdım, tespit ettiğimiz anda da kazımaya devam edeceğiz. Bu nedenle hakikaten işimiz son derece zor. Tarsus'u 20 yıl yönettim, söylediğim söz kanun gibiydi, anında çözüme kavuşurdu. Çözüm bulanmaması durumunda nedenleri anında önüme yazılı konurdu. Ama burada böyle bir anlayış yok. Geldiğimden beri söylüyorum, seyyar satıcı sorunu konusunda '7 pazar yeri bulun' diye ama ancak şimdi bulunduğu bilgisi geliyor."
'MEZARLIKLAR VAZGEÇİLMEZLERLE DOLU'
Basından kendisine kayıtsız-şartsız destek değil, doğruya destek isteyen Kocamaz, "Hiç kimse vazgeçilmez değil, mezarlıklar vazgeçilmezlerle dolu. 20 yıl Tarsus'ta başkanlık yaptım. Bizim dolambaçlı yolumuz olamaz. Hedefe en kısa yoldan varmak isteriz. Ben yüzde 32 ile göreve seçildim. Ancak, hala geride bana oy vermeyen yüzde 68 var. Bu oranını da gönlünü kazanma mecburiyetimiz var" diye konuştu.
MAAŞ ÖDEMEK İÇİN BANKADAN KREDİ ÇEKMİŞLER
Belediyeye bağlı İmar Limitet Şirketi'nin durumunun da içler acısı olduğunu savunan Başkan Kocamaz, bu konuda şunları söyledi:
"Şirket adeta bir bataklığa doğru gidiyor. Şişirilen personele maaş ödemesi yapmak için sermaye artırımı yapılarak Büyükşehir'den para aktarımı yapılmıştır. Şirkete ortak Akdeniz ve Toroslar Belediyesi ise sermaye artırımına gitmeyince bu kez, son çare bankalardan kredi çekilmiş. Bu kredi ödenmediği için, bir başka bankadan kredi çekilerek borcu borçla kapatma zihniyetine gidilmiştir. Böyle bir anlayışı sürdürmemizi kimse bizden beklemesin."
Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal da, Başkan Kocamaz'ı kutlayarak, doğru ve halk yaranına icraatlarında kendisine destek olacaklarını söyledi. 

AŞ(BK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)