ADANA'nın Ceyhan Belediye Başkanı ve MHP'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Sözlü, cuma akşamı oynanan Türkiye-Kuzey İrlanda maçını kendisiyle birlikte izlemeye gelen, üzerinde 'Hüseyin Sözlü' yazan mont giyen arkadaşlarının stada alınmadığını öne sürdü. Sözlü, "Adana Valimiz ne yazık ki Adana'da kavgacı bir üslupla, Adana'yı baskı altında tutarak yerel seçimlere kadar önemli bir görev ifa etme derdinde" dedi.
Hüseyin Sözlü, MHP İl Başkanlığı'nda parti yönetici ve adayları ile birlikte açıklama yaparken stada alınmamaları ile ilgili çektikleri görüntüleri izlettirdi. Milli maça 'Hüseyin Sözlü' yazan mont giyen arkadaşlarının kendisi de yanlarındayken alınmadıklarını savunan Sözlü, şöyle konuştu:
"Maça giderken bayraklı tişörtleri olan, arkasında da 'Hüseyin Sözlü' yazan montlardan dolayı gençlerimiz, stada sokulmamıştır. Buna siyasi gerekçeler sunulmuştur. Oysa Türkiye'de uluslararası maçlarda o tribünlere 3 hilallerin dahi asıldığına şahit olmuşuzdur. Arkadaşlarımız dün mont ve gömleklerini çıkarıp sadece atletleriyle maça girmek istediklerinde ise polis telsizinden, 'Öyle maça girmesinler, hasta olurlar' diye anons yaptılar. Üzerlerinde istemedikleri bir şey olmadığı halde yine de maça almadılar."
Arkadaşları alınmayınca kendisinin de stada girmediğini söyleyen Hüseyin Sözlü şöyle konuştu:
"Bizim gittiğimiz maçta hiçbir siyasi amblem, siyasi obje yok. İşin ilginç tarafı şudur ki polis teşkilatı talimatla, 'Hüseyin Sözlü' ile ilgili objelerle ilgili uyarılmıştır. Adana Valisi ve Emniyeti, Adana halkının güvenliğinden sorumludur. Pozisyonlarını eşit olarak ifade etmelidirler. Dün ayrıca 21'inci dönem Osmaniye milletvekilimiz Birol Büyüköztürk bey, oğluyla maça gidiyor. Kendisi önden gidiyor, oğlu arkasında. Ancak, oğlunda 10 Kasım nedeniyle Anıtkabir'i ziyaret ettiğinde yakasında, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' yazısı olan atkı var. Onu da almak istememişler. Çocuk babasını aramış. Polis, 'Bu siyasi simgedir' demiş. Bu defa Birol bey milletvekili kimliğini ibraz ederek, böyle bir yasaktan haberi olmadığını söylemiş. Daha sonra yapılan anonsların arkasından bırakmışlar."
Adana Valisi'nin seçim döneminde belediye başkanları ile aday adaylarının pozisyonu karıştırmış olabileceğini de savunan Sözlü şöyle konuştu:
"Bu dün olsa, rastlantı sayabilirdik. Ancak daha önce katıldığım Adana Demirspor'un 2 maçında bizzat Sayın Vali, Gençlik Spor Müdürü'ne verdiği talimatla oturduğum yerle uyarı aldım. Sayın Vali arzu ediyor ki şeref tribüne dahi benim girmemem gerekli. Yasal olarak imkanı olsa bana bunu da yasaklayacak. O şeref tribününde oturmak benim için yadırganmayacak bir durumdur. Zaten kendileriyle protokolde oturmak gibi bir niyetin içinde olmadım. Adana Valimiz ne yazık ki Adana'da kavgacı bir üslupla, Adana'yı baskı altında tutarak yerel seçimlere kadar önemli bir görev ifa etme derdinde."
BAŞKA YERLERDE VALİLERİ KİMSE TANIMAZ
AK Parti'li belediyesi olan kentlerde ve ilçelerde kimsenin Valiyi, kaymakamı tanımadığını söyleyen Sözlü sözlerini şöyle sürdürdü:
"Adana'da Arapça, Kürtçe ve Ermenice koro kurup konser verdiriyorlar. Adana'da Arap ve Kürtler'in varlığından haberdarız. Ama Ermenice bilenlerin var olduğunu bilmiyoruz. Sayın Emniyet Müdürü, sadece kendisi bildiği için kurdurduğu koroya Ermenice konser verdirdi. Ama bizim üzerimizdeki Türk Bayrakları'ndan rahatsız oldular. Bir de belediye başkanın isminin montta yazılı olmasından rahatsız oldular. Bunu son dönemin sivil vesayetiyle ifade edebiliriz. Bakınız, Gaziantep'te, Konya'da Kayseri'de valileri kimse tanımaz. Çünkü orada AKP'li belediye başkanları var. Bugün Adana'da Valinin bu kadar önde olmasının sebebi; Adana'yı, AKP'li bir belediye başkanının yönetmiyor olmasındandır. Ceyhan'da kaymakamın, Mersin'de Vali'nin kendisini hissettirme çabası buralarda AKP'li kimse olmamasından dolayıdır. AKP, kendi siyasi kadrolarının yeterince başarı gösteremediği yerlerde hükümet bürokrasisi ile her türlü sindirme ve yıldırma politikalarını uygulamaktadır. Adana'yı kavgayla baskıyla yönetmek isteyenlere, Adana'da bayrak düşmanlığı yapanlara Adana'yı bırakmayacağız."
'POLİS KÜFÜR ETTİ'
Hüseyin Sözlü ayrıca dün maça girmek isterken çıkan arbedede bir polis memurunun yanındaki arkadaşlarından birine, küfürlü sözler söylediğini iddia ederek, "Size izlettirdiğimiz görüntülerde bir yer vardı. Dün görevli bir memur arkadaşımız da sayın Valimizin geçenlerde yapmış olduğu hakaretin eş anlamlısı bir kelimeyle bir gencimize hakareti var. Polis teşkilatını incitmemesi açısından arkadaşlarımız burayı izlettirmedi" dedi.
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un ise konudan yeni haberdar olduğu, inceleme yaptıktan sonra bir değerlendirme yapacağı söylemekle yetindi.