YAZ aylarında hafta sonları adeta 'hayalet kente' dönen Adana'da yayla ve yazlıklarda tatil yapanların sandığa gidip, oy kullanması için bazı belediyeler ücretsiz otobüs seferleri düzenledi. Günün ilk saatlerinde çoğunlukla orta yaş ve üzerindekiler oy kullanacakları sandıkların olduğu okullarda yoğunluğa neden oldu. Öğle saatlerine kadar seçime katılımın yüzde 60 düzeyinde  olduğu gözlendi. Sandığa gittiğinde yerine oy kullanılmış olduğunu görünce şaşıran MHP Çukurova İlçe Başkanı Sertan Duran görevlileri güçlükle ikna edip tutanak düzenleterek oyunu kullanabildi.
SEÇİME KATILIMI ARTTIRMAK İÇİN SEFERBERLİK
Toplam 1 milyon 451 bin 564 seçmenin bulunduğu Adana'da seçmenler 4 bin 158 sandıkta oylarını kullandı. Adana Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri seçmenlerin oy kullanması için yazlık ve yaylalardan ücretsiz otobüs seferleri düzenledi. Seçim görevlileri, engelli, yaşlı, hasta ve hamile seçmenlerin rahat görev yapabilmesi için özen gösterdi. Polisler, seçim güvenliğiyle ilgili okullarda önlem alırken, seçim sandıklarının bulunduğu alanda güvenlik sorunu olmaması için çaba harcadı. Adana Valisi Mustafa Büyük de seçimin güvenli bir ortamda gerçekleşmesi için çalışmaları denetledi. Öğle saatlerine kadar yapılan gözlemlerde dar gelirli vatandaşların yaşadığı mahallelerde seçime katılım oranının yüzde 70'in üzerinde, orta ve üst gelir grubu vatandaşların oturduğu mahallelerde ise yüzde 55-60 düzeyinde gerçekleştiği görüldü.
OKULLARIN ÇEVRESİNE ASILAN ERDOĞAN'IN AFİŞLERİ TOPLATILDI
CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, yasak olmasına rağmen dün gece bir çok okulun çevresine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın afişlerinin asıldığını gördüklerini, bu duruma ilçe seçim kurullarında itiraz edip, toplatılmasını sağladıklarını söyledi. Sümer, ayrıca merkez Seyhan İlçesi'ndeki Sarıyakup ve Mirzaçelebi mahallelerinde Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan ancak Suriye uyrukluların oy kullandığına dair şikayetler aldıklarını, bunları da avukatlar aracılığıyla araştırdıklarını belirtti.
MHP İLÇE BAŞKANI ADINA OY KULLANILMIŞ
MHP Çukurova İlçe Başkanı Sertan Duran tercihini yapmak için gittiği okulda kendisinin yerine oy kullanılması nedeniyle tutanak tutturarak oy kullandı.
Meryem Mehmet Kayhan Ortaokulu'ndaki 2228 nolu sandıkta kaydı olan Sertan Duran, kendisi ve yengesi Şenay Duran'ın yerine oy kullanıldığına dair imza atıldığını gördüklerini anlatırken şöyle dedi:
"Heyecanlı bir şekilde oy kullanmaya geldik. Çok tuhaf bir şekilde yerimize imza atıldığını gördük ve oy kullanmamamız gerektiğini söylediler. Rica ettik gözlemci olduğumuzu aynı zamanda ilçe başkanı olduğumu söyledim. Bana 'hayır buradan çıkın, çıkmak zorundasınız' imzaları belki de siz attınız gibi' suçlamalarda bulundular. Türkiye Cumhuriyeti'nin hiç bir memuru bu şekilde hareket edemez. Ama sanki hükümetin, şahısların memuruymuş gibi hareket ettiler. Avukatımı aramak istediğimi söylediğimde 'çıkın dışarıda arayın' dediler. Biz gözlemciyiz burada durmak zorundayız dememize rağmen bunları yaptılar. En son avukatımız geldi tutanaklarımızı tuttuk, ondan sonra oy kullanabildik. Hiddet ve şiddetle kınıyorum. Bizleri sindiremeyeceksiniz, ne olursanız olun karşınızda her zaman MHP duracaktır." 
MHP'liler tepkilerini sürdürürken, bir kişi okul bahçesinde açıklama yapmalarının yasak kapsamına girdiğini savunup, tepki gösterdi. Bu nedenle kısa süreli tartışma oldu.

FOTOĞRAFLI