İSTANBUL Esenyurt'ta MHP Seçim Bürosu'na yapılan silahlı saldırıda yaşamını yitiren partinin basın danışması Cengiz Akyıldız için Adana ve Mersin'de gıyabi cenaze namazı kılındı.
Ülkü Ocakları Adana İl Başkanlığı'nın çağrıları üzerine yaklaşık 500 kişi tarihi Ulu Camii'ye geldi. Adana Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ali Arslan, MHP Çukurova Belediye Başkan Adayı Ali Uğur Akbaş, Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan, Türk Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Kamil Köse ve partililer, cami avlusunda Cengiz Akyıldız için gıyabi cenaze namazı kıldı. Ülkücü grup, çevrede görüntü çeken sivil polislere tepki göstererek, dışarı çıkmalarını istedi.
'BU OLAY TÜRK MİLLETİNİN VARLIK, YOKLUK MESELESİDİR'
Namazın ardından cami önünde konuşan Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet
Ali Arslan, medyanın olayları ülkücüler ve karşıt görüşlüler olarak yayınladığını savunup, tepki gösterdi. Arslan, "Türkiye'de yaşanan bu ve benzeri olaylar, mahallede çocukların gülle oynaması ve o esnada çıkan kavga değildir. Bu mesele Türk milletinin varlık, yokluk meselesidir. Buradan Başbakan Erdoğan ve hükümetini uyarıyoruz. Bu gördüğünüz kalabalık Türk milliyetçiliğine ve ülkücülüğe inanan Türk gençliğidir. Eğer bu olayların önü alınmazsa, sizi oradan indirecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne kasteden kim varsa onları cehennem çukurlarının en dibine göndermek için yemin etmiştir" dedi.
Konuşmaların ardından grup, 'Vur de vuralım, öl de ölelim' sloganları ile Adana Ülkü Ocağı İl Başkanlığı'na yürüdü.
YAKALARINA FOTOĞRAF TAKIP, NAMAZ KILDILAR
Mersin'de ise Cengiz Akyıldız için Muğdat Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı. İkindi namazı sonrası kılınan cenaze namazına cami cemaatinin yanı sıra MHP il ve ilçe yöneticileri ile partililer katıldı. Bazı partililer namaza yakalarında Cengiz Akyıldız'ın fotoğrafını takarak katıldı. Namazın ardından Akyıldız için dualar okundu. Namaza katılanlar daha sonra MHP yöneticilerine taziyede bulundu.